succesiune dezbatuta in urma decesului sotului
masa succesorala-un apartament
mostenitori:eu[sotia]si cei doi fii,unul plecat in afara
Prin procura trimisa de fiul plecat ma inputernicestesa:"in numele meu si pentru mine sa accepte succesiunea defunctului...sa vanda la pretul cel mai avantajos mie cota mea indiviza dobandita prin certificatul de mostenitor.Pentru realizarea acestui mandat,mandatarul meu va semna in numele meu si pentru mine oriunde va fi necesar,semnatura sa fiindu-mi opozabila in limitele acestui mandat."
Cel de-al doilea fiu care locuieste cu mine,in urma succesiunii, imi solicita sa-i cedez partea lui de mostenire [in bani}
-una dintre variante-sa vand apartamentul,la pretul convenit de mine si el este sa vindem apartamentul,sa-i cedez cota lui in fata notarului,iar cu diferenta[cota mea si a fiului plecat sa-mi pot cumpara o alta locuinta.
-cum vanzarea se face mai greu,va rog sa-mi explicati daca printr-un schimb de
locuinte pot sa-i cedez partea lui din mostenire si care sunt pasii de urmat.
In speranta ca am fost inteleasa,multumesc din suflet si astept rasunsul dumneavoastra.
Cu mult respect.
Daca ati stabilit cat valoareaza cota-parte de succesiune a fiului colocatar puteti sa o platiti in bani sau in natura (schimb). In aceste conditii e de dorit sa faceti un schimb cu o locuinta de valoare mai mica iar din diferenta in bani sa achitati cota-parte a fiului comoştenitor.
Buna ziua !
Consider ca cea mai eficienta cale este prezentarea in fata notarului in vederea incheierii actelor de schimb si / sau vanzare, avand asupra dumneavoastra( mostenitorii) actele de identitate, certificatele de mostenitor si procura speciala de reprezentare.
Cu stima !
Succesiune
deduanca
Buna ziua. Tata e mort de 10 ani. Mama si fratele (am doar 1 frate),vor sa mi cedeze apartamentul mie. Fratele meu nu trăiește in Romania. Vine rar pt putin ... (vezi toată discuția)