Sot decedat.Masa succesorala:un apartament.Mostenitori:eu{sotia]si cei doi fii-unul din ei plecat in afara.S-a dezbatut succesiunea in prezenta unui martor,fiului care locuieste cu mine si pe baza unei procuri speciale trimise de celalat fiu in care mentioneaza printre altele:"imputernicesc pe x{persoana mea] pentru ca in numele meu si pentru mine sa accepte succesiunea defunctului"-"Mandatarul meu va putea deasemenea sa vanda la pretul cel mai avantajos mie cota mea indiviza,dobandita prin certificatul de mostenitor". Initial amandoi fii au vrut ca printr-un partaj voluntar,sa-mi cedeze mie partea lor obtinuta dupa dezbaterea succesiunii.Intetionam ca astfel din intregul obtinut sa le cumpar cate un apartament mai mic cu donatie de uzfruct viager.Intre timp cel care locuieste cu mine s-a razgandit,solicitandu-mi sa vand apartamentul,sa-i dau partea de bani ce-i revine iesind astfel din indiviziune.
Intrebare:Pot sa vand apartamentul fructificand dreptul fiului plecat in afara cu procura trimisa?sau ce act trebuie sa-mi trimita sa pot vinde apartamentul,de asa natura ca partea care mi-o cedeaza{doneaza] sa poatra intra in posesia ei dupa moartea mea.
Dupa decesul dvs. oricum se imparte tot ce aveti, fiecare fiu va culege jumatate.
Pana la urma cumparati un apartament mai mic pt fiul plecat, ii dati banii celuilalt si dvs. ce faceti cu cota dvs.?
Ca daca e asa totul s-a impartit legal, de ce sa mai faceti alt act?
Mostenire
carmo71
ce drept am la mostenire,avand in vedere ca bunica mea a murit si a avut doi copii,din care mama mea care este moarta si cealalta fata este in viata.iar din ... (vezi toată discuția)