avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este legal?

Buna ziua, as dori sa stiu ca o vanzatoare care in timpul verii lucreaza 7h si in timpul iernii 6h are dreptul la 21 zile concediu?multumesc
Cel mai recent răspuns: AMIKA , utilizator 10:54, 5 Octombrie 2010
Buna dimineata !
Depinde de prevederile CIM (de ce este inscris in acesta ) ...
In carnet de munca sunt angajata cu 8 ore
CCMUNN:
''Art. 56. - (1) Salariaţii au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă plătit, de minimum 21 de zile lucrătoare.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1):
a) salariaţii care au varsta sub 18 ani au dreptul, în fiecare an calendaristic, la un concediu plătit de 24 de zile lucrătoare;
b) salariaţii nou-angajaţi, pentru primul an de activitate înscris în cartea de muncă au dreptul la un concediu de odihna plătit cu o durată minima de 20 de zile lucrătoare.''

Legea nu face distinctie intre timp partial/norma intreaga, deci se aplica prevederile de mai sus - ca si minimale - sau prevederile interne.

AMIKA a scris:

In carnet de munca sunt angajata cu 8 ore

Nu ati precizat durata CO prevazut in CIM , dar banuiesc ca este de 21 zile lucratoare.
Am inteles, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna perioada determinata andreea09 andreea09 Buna !Am si eu o intrebare :sunt angajata la o firma pe perioada determinata 1.09.08-31.08.09 in locul unei persoane care e in concediu de cresterere a ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru vanzatoare iaros diana iaros diana sunt angajata ca si vanzatoare din septembrie 1998. am beneficiat de 3 ani de concediu de maternitate ,respectiv in anii 2000-2001 si 2005-2007. la cate zile ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)