avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lamuriri pentru o intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lamuriri pentru o intreprindere individuala

Revin cu intrebarile mele dar si cu cateva in plus. As dori daca poate cineva sa-mi spuna in primul rand pentru o intreprindere individuala fara angajati trebuie sa fac declaratiile acelea pt somaj, sanatate, pt mine ca administrator? mentionez ca mai am un loc de munca unde imi spun platite toate aceste dari catre stat. De asemena, mai vroiam sa stiu daca pot sa cumpar produse de la o cunostiinta de exemplu fara factura sau chitanta? daca exista vreo posibilitate sa le inregistrez in contabilitate? Si pentru marfa adusa din afara trebuie facuta decl 390 din cate am citit pe forum.As vrea sa stiu in ce conditii se realizeaza aceasta declaratie pentru a nu face nicio greseala si de a face totul corect. Va multumesc si sper sa ma puteti ajuta!
Cel mai recent răspuns: dumitru elena , utilizator 13:48, 5 Octombrie 2010
Da, trebuie sa va asigurati obligatoriu la casa de sanatate, chiar daca aveti contract de munca. Pentru lunile iulie, august si septembrie 2010 se respecta ordonanta 58 (adica obligatoriu sa va asigurati la pensie si somaj).
Exista contracte de vanzare cumparare pentru achizitiile de la persoane fizice (discutati cu un jurist).
Pentru achizitiile intracomunitare se depune declaratia 390 pana pe data de 15 ale lunii urmatoare. Trebuie sa fiti inregistrati in scopuri de tva si in ROI (registrul operatorilor intracomunitari).
am inteles doar ca eu sunt neplatitor de tva....cu celelalte probleme am inteles dar cu declaratia asta...nu sunt 100% lamurita. se depune cand am facut importul, pana la data de 15 a lunii urmatoare, asta e clar dar cum adica sa fiu inregistrat in scopuri de tva si ROI? adica sa am acel cod EORI ? sau e vb de altceva?va multumesc mult pt ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roi? AnneMarie31 AnneMarie31 Buna ziua eu, ca traducator autorizat si PFA, pentru a emite facturi clientilor din strainatate (din UE) trebuie sau nu sa ma inscriu in Registrul ... (vezi toată discuția)
Trebuie depusa d301? sevenx sevenx Buna ziua, Un SRL neplatitor de TVA face o achizitie intracomunitara (fara a fi inregistrat in ROI intrucat valoarea achizitiei este sub 10000E) in luna ... (vezi toată discuția)
Achizitii prestari servicii intracomunitare AIV AIV O societate din Polonia imi presteaza niste servicii( sablare si vopsire poduri) in Romania, emit facturi societatii din Romania fara TVA. Intrebare: Trebuie ... (vezi toată discuția)