avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare ore de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare ore de munca

Buna ziua,
Am si eu o intrebare si va rog sa imi spuneti daca exista vreo solutie.Programul meu de munca este de la 8.30 la 17.30( cuprinde si orice fel de pauza).As avea nevoie sa plec de ori pe saptamana la ora 15, urmand sa recuperez aceste ore, stand alte doua zile din saptamana pana la ora 20 la birou.Sefa mea mi-a spus ca nu se poate asa ceva.Este vreun articol in codul muncii care sa specifice asa ceva?
Cel mai recent răspuns: leo2000ro , utilizator 12:33, 8 Mai 2011
Buna ziua. Programul dumneavoastra este de 8 ore si trebuie sa il respactati, pentru ca banuiesc ca asa apare in fisa postului.
Ca sa plecati si sa recuperati depinde in mare masura de sefii dumneavoastra cum va permit.
Codul muncii: Art. 109. [durata normală a timpului de muncă]
(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
Art. 110. [repartizarea timpului de muncă în timpul săptămânii]
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.
Doar in aceste conditii................
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.Stiam si eu acest lucru, insa, nu pot intelege de ce in cadrul aceleiasi firme, dar in alt departament, o alta colega poate pleca in aceleasi conditii , ba mai mult, poate recupera dupa program in alte zile, asa cum doream si eu....Sa fie de vina doar sefa ei care ii permite?Sia mea care nu-mi permite?Nu inteleg de ce in aceeasi firma se interpreteaza legile diferit...O ZI PLACUTA IN CONTINUARE

Cred ca aici este vorba despre bunavointa sefei dvs , care nu doreste sa accepte asa ceva cu toate ca nu este ceva nelegal...
Multumesc de raspuns...asta am observat si eu...cu toate ca sunt licentiata in economie, si fac munca de contabilitate, sefa mea mi-a scris pe CM ca sunt operator calculator...mai mult, acum ma aobliga sa fac si treaba de director, stiind si ea ca nu scrie asa ceva in fisa postului meu....dar daca nu o fac, nu primesc bonus...am ajuns la capatul rabdarii...in momentul de fata caut o solutie la toate aceste probleme....
O solutie neplacuta ar fi sa incetati raportul de munca cu acest angajator, avand in vedere cele expuse de dvs ...

Puteti sa incercati cu o sesizare la ITM avand in vedere ca pe c.i.m. aveti trecuta o functie si in realitate faceti altceva ...

Alte discuții în legătură

Este legala tura "intrerupta"???? mimi1dan1 mimi1dan1 Buna ziua, A dori si eu sa stiu daca seful meu are dreptul sa ma oblige sa muncesc 4 ore de dimineata si 4 ore dupaamiaza, cu 2 ore si jumatate ... (vezi toată discuția)
Lucrez 7/7 zile - 7 ore.... salariu prea mic! Glock Glock Buna ziua. As dori sa stiu daca chiar asa se plateste ori vrea sa-mi traga teapa. Lucrez la un cafe-net 7 ore pe zi de la 13:00 -20:00 + plus sambata si ... (vezi toată discuția)
Cum pontam sambata? hgabi hgabi Am urmatoarea situatie: programul de lucru cu clientii firmei este urmarorul luni -vineri:8-18, iar sambata:8-13. Angajatii sunt programati in ture, astfel ... (vezi toată discuția)