avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trebuie sa platesc la vama TVA-ul si taxele pentru ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trebuie sa platesc la vama TVA-ul si taxele pentru revanzare produse cumparate din afara UE ?

Buna ziua,

Vreau sa cumpar produse pentru revanzare de la o firma din afara UE, factura vine fara TVA mentionat. Trebuie sa platesc la vama TVA-ul si taxele vamale ? In cazul in care platesc TVA-ul la vama pentru 100 ron si firma imi restituie pe baza facturii vamale TVA-ul in contul firmei (asta fiind un bebeficiu pentru reselleri), eu cand vand produsul cu 130 mai platesc o data tvaul pentru 130 sau doar pentru cei 30 care sunt adaosul meu ?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:11, 5 Octombrie 2010
se plateste tva in vama, 24%, adica 100 x 24% = 24 lei tva deductibila
adaos comercial = 30% = 30 lei
(100 + 30) x 24% = 31,2 lei tva colectata

diferenta de plata catre buget prin decont de tva = 31,2 - 24 = 7,2 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in pierdere din cauza tva? doigabi doigabi Am facturat niste materiale cu adaos 10% unui tert care le-a inscriptionat si acum mi le-a facturat inapoi adaugand manopera respectiva. Pana aici e bine. ... (vezi toată discuția)
Tva la achizitii intracomunitare mirceabescu mirceabescu Buna ziua! Imi poate spune cineva, va rog, cum se plateste TVA-ul pentru marfuri cumparate din UE in vederea revanzarii? Sunt inscris ca platitor de TVA in ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara. vanzare in ro - i.i element94 element94 Buna seara. In urmatoarea situatie ce se intampla cu TVA ? 1.I.I neplatitoare de TVA in RO ( cu nr. de TVA pt. achizitii intracomunitare ) cumpara marfa ... (vezi toată discuția)