avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua. Numele meu este Marian. Tatal sotiei mele a decedat in urma cu aprox. 5 ani. Noi suntem casatoriti de 3 ani. In prezent sotia frecventeaza niste cursuri universitare, varsta sotiei este de 23 de ani. Intrebarea mea este: mai poate beneficia de pensia de urmas in urma casatoriei? Pana in acest moment nu a beneficiat de pensie de urmas. Precizez ca in ultimele 2 luni de viata, tatal sotiei beneficiase de pensie pe caz de boala. Astept raspunsul D-voastra.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:32, 6 Octombrie 2010
nu poate beneficia de pensie de urmas, casatorita fiind
gi_jane2 a scris:

nu poate beneficia de pensie de urmas, casatorita fiind

1. Va rog sa precizati si baza legala a afirmatiei dvs.
2. Eu stiu ca Legea 19/2000 nu prevede asa ceva.
e adevarat ca in legea 19/2000, nu se face referire la copil ca e casatorit sau nu, dar m-am gandit ca dupa codul familiei, sotii isi datoreaza intretinere si de aceea am zis ca nu.
Nu este nicio legatura intre casatorie si pensia de urmas. Daca sotia are sub 26 de ani, se afla in continuarea studiilor si nu realizeaza dintr-o activitate profesionala venituri brute lunare mai mari de o patrime din salariul mediu brut pe economie, va beneficia de pensie de urmas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas lidia21 lidia21 Buna!!! Am si eu o intrebare...daca ma casatoresc mai am dreptul la pensie de urmas? Tatal meu a decedat anul trecut,eu inca urmez cursurile unei ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas _ conditii ralu_2008 ralu_2008 o sotie care este casnica (deci nu beneficiaza de sume din fondul public de pensii) beneficiaza de pensia de urmas a sotului care a fost pensionar si in ce ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Emilia_85 Emilia_85 Buna ziua! Eu am 24 ani si am terminat facultatea de arhitectura care a durat 5 ani (din anul 5 mi-au ramas 2 restante :(). Am beneficiat de pensie anii ... (vezi toată discuția)