Buna ziua. Numele meu este Marian. Tatal sotiei mele a decedat in urma cu aprox. 5 ani. Noi suntem casatoriti de 3 ani. In prezent sotia frecventeaza niste cursuri universitare, varsta sotiei este de 23 de ani. Intrebarea mea este: mai poate beneficia de pensia de urmas in urma casatoriei? Pana in acest moment nu a beneficiat de pensie de urmas. Precizez ca in ultimele 2 luni de viata, tatal sotiei beneficiase de pensie pe caz de boala. Astept raspunsul D-voastra.
Va multumesc anticipat.
e adevarat ca in legea 19/2000, nu se face referire la copil ca e casatorit sau nu, dar m-am gandit ca dupa codul familiei, sotii isi datoreaza intretinere si de aceea am zis ca nu.
Nu este nicio legatura intre casatorie si pensia de urmas. Daca sotia are sub 26 de ani, se afla in continuarea studiilor si nu realizeaza dintr-o activitate profesionala venituri brute lunare mai mari de o patrime din salariul mediu brut pe economie, va beneficia de pensie de urmas.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie de urmas
lidia21
Buna!!! Am si eu o intrebare...daca ma casatoresc mai am dreptul la pensie de urmas? Tatal meu a decedat anul trecut,eu inca urmez cursurile unei ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas
Emilia_85
Buna ziua! Eu am 24 ani si am terminat facultatea de arhitectura care a durat 5 ani (din anul 5 mi-au ramas 2 restante :(). Am beneficiat de pensie anii ... (vezi toată discuția)