avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de rulment

Buna ziua,

Va rog foarte mult sa ma ajutati cu informatii legate de colecatrea fondului de rulement.

Pana la aceasta data am adunat la fondul de rulment 280 lei. Luna trecuta am dorit sa imi retrag banii de la fondul de rulment, la fel ca majoritatea locatarilor din blocul in care locuiesc. La aceasta cerere, administratorul blocului a raspuns destul de enervat, spunandu-mi ca daca imi retrag acum banii, mi-i va opri in urmatoarele 2 luni, cate 140 de lei pe luna.

Rugamintea mea este sa imi spuneti daca exista prevederi legale in ceea ce priveste suma ce trebuie colectata pentru fiecare persoana la fondul de rulment si daca este specificata vreo perioada in care aceasta ar trebui platita?

Mi se pare un abuz sa se puna problema la modul in care a fost pusa de administratorul blocului.

Astept raspunsul dv.

Va multumesc,

Silvia
Cel mai recent răspuns: Silvia Elmas , utilizator 16:37, 6 Octombrie 2010
Art 24 HG nr 1588/2007
Fondul de rulment se poate restitui in situatiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate,daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel,precum si in situatiile in care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv,la cererea proprietarului


Dispozitiile in vigoare prevad concret situatiile in care se poate returna fondul de rulment
Administratorul ca si angajat al asociatiei detine limita de competenta sa execute dispozitiile legale si ale reprezentantilor asociatiei de proprietari
Valoarea fondului de rulment se calculeaza conform Art 24 alin 2 HG nr 1588/2007,astfel incat sa poata acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul luni calendaristice celei mai mari din an ,majorata cu rata inflatiei
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
Posibil a fost foarte nervos și nu a putut sa va răspunda ca fondul de rulment nu
poate fi retras decat in cazul in care va schimbați domiciliul.
Legea 23o/2007 art.24 stipulează modul de colectare a fondului de rulment.
Din acest fond se platesc utilitațile ,inainte de afișarea listelor de intreținere.
Fondul de rulment trebuie să fie egal cu valoarea lunii cea mai mare la care se adauga rata de inflație (anul trecut a fost 3,75).A fost și marirea cu procentul de 5% TVA.
Va multumesc pentru raspunsul prompt.

Cand spuneti ca fondul de rulment trebuie sa fie egal cu valoarea lunii cea ma mai mare, va referiti la luna in care am avut cele mai mari cheltuieli cu intretinerea. Corect?

In aceasta situatie fondul de rulment ar trebui sa fie aprox. 180+3.75%+5%= 196 lei.

Avand in vedere cele de mai sus, ma gandesc totusi ca sunt indreptatita sa cer diferenta de la 280 pana la 196 lei.

Va multumesc,

Silvia
Nu puteți .Posibil in A.G.s-a luat o hotarare care este tot ”Lege” pentru asociația
dumneavoastră
Nu se poate bate in cuie numai o marire de 5%,(acum s-a marit prețul la apa rece
deci canalizare implicit apa caldă).
Pentru o gospodarire sigura a condominiului si a fondurilor asociatiei trebuie avute in vedere cea mai mare cota de intretinere de la un apartament similar cu al dv., rata inflatiei, plusul de TV-ul de anul acesta, dar si eventuale mariri de pret la utilitati.

Banii dv., atunci cand ajung in fondul de rulment, se depersonalizeaza si nu va servesc numai platii facturilor pentru dv., ci platii facturilor la furnizori care este o suma totala pentru toti locatarii blocului (scarii).

Nu puteti cere returnarea in totalitate a fondul de rulment deoarece este contrar legii 230/2007 si a HG 1588/2007 decat in cazul in care va mutati din bloc si asta la o luna distanta de parasirea efectiva a blocului dupa ce se calculeaza si ultima luna in care ati locuit acolo. Conform acelorasi legi puteti solicita returnarea numai a unei parti din acest fond de rulment si anume aceea care excede suma apreciata pentru iarna in curs sau viitoare. Solicitarea o puteti face comitetului executiv, dar nu este obligatoriu sa si fie aprobata.

Alte discuții în legătură

Fond rulment intretinere bloc brendissima brendissima Mai exista sau nu fond de rulment?Eu stiam ca in 2007 s-a decis ca nu mai este obligatoriu, ci optional, dar in acelasi timp s-a nascut foondul de reparatii. ... (vezi toată discuția)
Recuperare fond de rulment,partial! danyboy88 danyboy88 Buna ziua,detin centrala termica din 2007,iar din anul 2009,blocul meu nu mai cotizeaza la fondul de rulment,deoarece toti locatarii au montat centrale ... (vezi toată discuția)
Restituire fond rulment moshu_stef moshu_stef Buna ziua!Am si eu o intrebare si va rog mult cine stie sigur sa imi raspunda!In afara cazului in care se vinde o locuinta, si a hotararii Adunarii generale a ... (vezi toată discuția)