In cazul in care la o societate exista contract colectiv de munca, in care este prevazuta o grila de salarizare, in functie de meserii, acord direct-indirect etc. si se fac negocieri intre conducere si sindicat, in urma carora sindicatul este deacord sa reduca grilele cu un procent anumit, se pot diminua si salariile angajatilor, sau mai este nevoie si de acordul acestora? multumesc
Ne-am obisnuit ca in urma negocierilor sa urmeze un Act Aditional pe care sa-l semnam ,ca fiind de acord.Personal ,nu mi-am pus problema daca mai e nevoie de acordul nostru.Cred insa ca ,potrivit art.17,alin.(4)C.Mun.nu se mai impune incheierea unui Act Aditional, modificarea salariilor angajatilor rezultand ca posibila din CCM aplicabil .
Sa asteptam si alte opinii.
Nu mai este nevoie de acordul salariatilor, in acest caz, diminuarea salariatilor se va face prin decizie , intrucat modificarea rezultă din contractul colectiv de muncă aplicabil.
Cim versus ccm
NEW_GUEST
Am incheiat contractul individual de munca la o data la care era in vigoare contractul colectiv de munca ce prevedea o anumita grila de salarizare. De ... (vezi toată discuția)