avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diminuare salarii prin negociere cu sindicatul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diminuare salarii prin negociere cu sindicatul?

In cazul in care la o societate exista contract colectiv de munca, in care este prevazuta o grila de salarizare, in functie de meserii, acord direct-indirect etc. si se fac negocieri intre conducere si sindicat, in urma carora sindicatul este deacord sa reduca grilele cu un procent anumit, se pot diminua si salariile angajatilor, sau mai este nevoie si de acordul acestora? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 6 Octombrie 2010
Ne-am obisnuit ca in urma negocierilor sa urmeze un Act Aditional pe care sa-l semnam ,ca fiind de acord.Personal ,nu mi-am pus problema daca mai e nevoie de acordul nostru.Cred insa ca ,potrivit art.17,alin.(4)C.Mun.nu se mai impune incheierea unui Act Aditional, modificarea salariilor angajatilor rezultand ca posibila din CCM aplicabil .
Sa asteptam si alte opinii.
Nu mai este nevoie de acordul salariatilor, in acest caz, diminuarea salariatilor se va face prin decizie , intrucat modificarea rezultă din contractul colectiv de muncă aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim versus ccm NEW_GUEST NEW_GUEST Am incheiat contractul individual de munca la o data la care era in vigoare contractul colectiv de munca ce prevedea o anumita grila de salarizare. De ... (vezi toată discuția)
Grila unica de salarizare cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu privire la aplicarea grilei unice de salarizare intr-o societate comerciala, respectiv cu privire la ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Societatea noastra are CCM valabil pana in anul 2013. In tot acest timp, se mai fac modificari la acest contract? Daca avem angajati noi, se face ... (vezi toată discuția)