avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere spatiu

Detin intr-o piata un spatiu care este proprietate prin hot.jud.definitiva si irevocabila . dar terenul de sub cladire este al pietei asa ca platesc printr-o conventie contractuala chirie pe teren, iar in conventie la obligatiile utilizatorului scrie ca nu am voie sa subinchiriez sau sa cedez terenul pe perioada rezervarii ,altor pers, fizice sau juridice conf.HG 348/2004(art.21 alin.2). intrebarea mea este : pot eu subinchiria spatiul , cladirea ? ma poate impiedica cineva atata timp cat cladirea este a mea ? va rog astept raspunsul Dvs.urgent.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 20:27, 5 Octombrie 2010
buna ziua, orice subanchiriere genereaza obligatia sublocatarului de a face dovada cu acte ca are acest drept, adica sa rezulte din acte ca locatarul terenului are drept de a-l subanchiria
nu aveti dreptul de a subinchiria.
Bună seara! Nu puteţi. Chiar daca spaţiul comercial este al dvs. acesta se afla pe terenul pietei pe care dvs. l-ati închiriat şi v-ati obligat sa nu-l subînchiriaţi, adică sa-l închiriaţi altei persoane fara acordul proprietarului. La fel cum dvs. sunteţi în prezent utilizatorul terenului la fel va fi si viitorul chirias si nu va putea utiliza terenul fara acordul proprietarului. Va recomand sa discutaţi cu proprietarul terenului si sa va permita sa subinchiriati sau sa reziliati dvs. contractul de comun acord cu acesta şi sa incheie separat un contract de inchiriere a terenului cuchiriasul dvs. Ca sa fiu mai explicit obtineti acordul proprietarului terenului si apoi veti putea inchiria. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren de sub cladire iliescuelena iliescuelena detinem ca persoana juridica , intr- o piata o cladire - proprietate prin sentinta definitiva si irevocabila , terenul de sub cladire este al pietei cu care am ... (vezi toată discuția)
Contract de subanchiriere intre doua firme ataela1 ataela1 Buna ziua, Proprietarul unui apartament inchiriaza apartamentul unei firme.Dupa un timp chiriasul face contract de subanchiriere cu o alta firma ,pentru a ... (vezi toată discuția)
Cum anulez un contract de inchiriere urgent va rog sa maajutati!!! wajdi wajdi :(( vreau sa anulez un contract de inchiriere eu fiind chiriasul si sa imi recuperez avansul de 1100euro;reprezentand plata pe 4luni plus garantie si comision ... (vezi toată discuția)