Acum 4 ani firma pe care o detin a semnat un contract de subanchiriere pentru un spatiu comercial si terenul aferent acestuia pe o perioada initiala de 6 ani , aceasta fiind prelungita ulterior prin acte aditionale, pe inca 10 ani.
In urma schimbarilor aparute in municipiul nostru am aflat ca este posibila demolarea spatiului pe care l-am subanchiriat, deoarece terenul pe care este construit acest spatiiu apartine primariei, iar constructia era cu caracter provizoriu. Perioada pe care proprietarul cladirii avea inchiriat terenul se prelungea la sfarasitul fiecarui an, iar acesta nu avea dreptul de subanchiriere.
Mentionez ca in acest spatiu am investit foarte multi bani pentru renovarea lui, deoarece avea in mana un contract pe inca 10 ani, si reusisem cu eforturi enorme sa pun pe picioare o afacere provitabila.
Va rog sa imi spuneti ce pot face in cazul demolarii, si daca credeti ca am sanse sa castig macar banii investiti , daca nu si dauneleinterese stipulate in contract.
Aveti posibilitatea formularii unei actiuni in pretentii impotriva locatorului care nu a fost de buna credinta in ceea ce va priveste si sa solicitati daune interese constand in sumele investite precum si orice sume alte sume pe care le considerati ca fiind prejudiciu.
Trebuie sa puneti la dispozita unui avocat contractul pentru a primi lamuriri.
Cand am inchieiat contractul de inchiriere stiam ca cladirea este a lui... si eram convins ca si terenul pentru ca nu credeam ca se apuca cineva sa construiasca o cladire pe un teren care nu ii apartine. Va rog sa imi spuneti ce sanse credeti ca am sa castig macar suma investita acolo, nu neaparat si daunele provocate de pierderea clientilor pe care ii aveam deja in acea locatie.
Va multumesc!
Sediu fundatie
ucenik
O Fundatie cultural-stiintifica infiintata in '94 a functionat cu sediu la o adresa, cu contract de comodat.
Ulterior, in 2004, Fundatia a cumparat (deci ... (vezi toată discuția)