avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sediu fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sediu fundatie

O Fundatie cultural-stiintifica infiintata in '94 a functionat cu sediu la o adresa, cu contract de comodat.
Ulterior, in 2004, Fundatia a cumparat (deci contract de vanzare cumparare legal) un spatiu (apartament) de la RAPPS, intr-o cladire veche. In cladirea respectiva (Bucuresti-centru), mai sunt cateva sedii de firme cumparate tot cu C.V-C de la RAPPS.

Problema e ca anul trecut, mostenitorii fostilor proprietari au castigat in instanta restul de imobil care era administrat de RAPPS (vreo 80%) din spatiu.
Cireasa de pe tort a pus-o ISC-ul in toamna cu bulina rosie pe cladire!

Noii proprietari, nu vor sa investeasca niciun leut in consolidare (desi problemele de canalizare, acoperis si structura sunt mari) si au cautat un cumparator pentru imobil.
Posibilul investitor - care deja da tarcoale, vrea sa cumpere tot imobilul (nu numai cei 80%), sa il demoleze si sa construiasca altul (ar zice el), sau vrea doar terenul (zicem noi, proprietarii minoritari)!

In fine, noi, cei 4 "minoritarii", putem accepta sa ne despagubeasca investitorul pe fiecare in parte, corespunzator cotei detinute, si sa ia si cele 20 de procente de la noi, dar prin legislatie, Fundatia nu isi poate vinde sediul social.

Problema e cum poate Fundatia sa-si vanda/cedeze spatiul proprietate pentru ca nici activitate publica nu mai are voie sa desfasoare intr-o cladire cu bulina?

Eventual investitorul sa cumpere mai intai un alt spatiu pentru Fundatie si sa-l ofere la schimb? Deci fara C. V-C. ?

Firmele pot accepta banii si ar fi de acord sa elibereze imobilul, dar daca Fundatia nu gaseste o forma LEGALA de a ceda spatiul, nimic nu se leaga!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:35, 10 Aprilie 2016
ucenik a scris:
..... dar prin legislatie, Fundatia nu isi poate vinde sediul social.

La care legislatie va referiti ?
Cum a cumparat, poate sa si vanda.

Eventual daca exista un impediment acesta poate proveni din Statut.
Exista solutii.
Contactati un avocat.

ce act normativ nu permite fundatiei sa vanda acel imobil si sa isi mute sediul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu inchiriat, probleme cu fiscul ady1988 ady1988 am si eu o problema, am ichiriat un spatiu comercial de la o cooperativa de consum, am contract de inchiriere pe o durata de 7 ani,fara clauza de reziliere din ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament intr-un imobil cu bulina ContSters89081 ContSters89081 In conditiile in care pe site-ul Primariei exista lista cu imobilele cu bulina, vanzatorul este obligat LEGAL sa-si informeze cumparatorul asupra faptului ca ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari/ locatari pentru sediu social infiintare firma VoicuPaul VoicuPaul Buna ziua, ma confrunt cu urmatoare problema si sper sa gasesc o rezolvare cu ajutorul dumneavoastra: intentionez sa infiintez o firma cu sediul social ... (vezi toată discuția)