avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord asociatie proprietari/ locatari pentru sediu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord asociatie proprietari/ locatari pentru sediu social infiintare firma

Buna ziua,

ma confrunt cu urmatoare problema si sper sa gasesc o rezolvare cu ajutorul dumneavoastra: intentionez sa infiintez o firma cu sediul social intr-un imobil cu 3 etaje. In cadrul acestui imobil isi desfasoare activitatea doua firme, la parter si etajul 1. Etajul 2 intentionez sa-l inchiriez numai eu si la ultimul etaj este un spatiu nelocuit, de vanzare.
Activitatea in sediul nostru va fi 24/24.
Din cate m-am documentat as avea nevoie de acordul proprietarilor/locatarilor, insa chiriasul de sub mine nu doreste sa isi dea acordul.
In acest caz eu sunt blocat incat nu pot sa infiintez firma daca nu am si acordul sau.

Sunt anumite lucruri care imi sunt neclare:
1. avand in vedere ca la etajele inferioare sunt tot sedii sociale si nu apartamente cu scop locativ, mai este necesar acordul proprietarilor?Exista in legislatie tratament diferit daca vorbim despre "cladire de birouri" sau un imobil cu apartamente locuite?

2.avand in vedere ca persoana de sub mine care nu doreste sa imi ofere acordul este doar chirias este necesar sa primesc semnatura de la acea persoana sau trebuie sa ma indrept catre proprietar direct?

Multumesc anticipat!
O zi buna!

Cel mai recent răspuns: VoicuPaul , utilizator 13:10, 5 Septembrie 2015
Cladirea are destinatie initiala de locuit si nu este o cladire de birouri.
Apartamentele au fost inchiriate pentru sedii de firme unde probabil se desfasoara activitati. N-am inteles exact daca aceasta este situatia.

Deci dv. trebuie sa obtineti acordul proprietarilor direct afectati. Asta pentru ca 1. proprietarii sunt persoane diferite, nu unul singur ca in cazul cladirilor de birouri unde singurul proprietar va poate inchiria sau nu din diferite motive.... si 2. pentru ca, daca dv. prin natura activitatii, cauzati ceva stricaciuni, atunci problema este a tuturor proprietarilor nu a unuia singur.

Nu de la chiriasi trebuie sa obtineti acordul, ci de la proprietari.
VoicuPaul a scris:
Activitatea in sediul nostru va fi 24/24.
Din cate m-am documentat as avea nevoie de acordul proprietarilor/locatarilor, insa chiriasul de sub mine nu doreste sa isi dea acordul.

Daca o sa aveti activitate acolo 24/24 inseamna ca nu e numai sediu social ci un punc de lucru. De regula sediul social e o adresa, un apartament unde se primeste doar corespondenta si nu are activitate. Activitatile comerciale se desfasoara in puncte de lucru.
Oricum ar fi (punct de lucru sau sediu social) trebuie sa luati de la Registru comertului un formular (ori descarcati de pe net), pe care obtineti acordul vecinilor direct afectati, asa cum prevede legislatia, adica cei de sus, jos, stanga, dreapta. Sigur ca in masura in care exista proprietati situate in acea cladire in jurul dumneavoastra.
Din cate spuneti, ar trebui acordul celor de jos si a celor de sus.
Atentie: Nu acordul chiriasilor, ci acordul proprietarilor acelor spatii. Asa ca daca cel ce s-a exprimat ca nu vrea sa va dea acordul este chirias, nu aveti treaba cu el, ci cu proprietarul spatiului. Iar pentru cel de sus (spatiu inca nevandut) solicitati acordul actualului proprietar (investitor...).


Doamna elga50,
Probabil ca atunci cand eu scriam mesajul, dumneavoastra ati postat. Cand am postst si eu am vazut ca unele afirmatii al;e mele se potrivesc cu ale dumneavoastra.
Scuzati-ma ca am scris mai greu si apar ca un mic plagiat !
@MariusM

:offtopic:
Am lasat in mod expres acest mesaj ultim al dv., si nu l-am sters, pentru a va raspunde tot public.
Stati linistit, plagiatul ideilor nu se pune in cazul dv.
Am eu alti clienti! :innocent:
Multumesc foarte mult pentru implicare si raspunsuri! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu de firma Marta Tot Marta Tot Daca doresc sa nominalizez ca sediu de firma un spatiu din apartamentul meu, prprietate personala, situat intr-un imobil in care mai domiciliaza ca si chiriasi ... (vezi toată discuția)
Ichiriere spatiu de catre o socitate straina maflov maflov Buna ziua, as dori sa stiu daca o societate straina poate inchiria un spatiu-apartament, si daca da, atunci poate sa-si faca o filiala si chiar sa ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari pentru sc Daniel2Fast Daniel2Fast Buna seara, Am o mare nelamurire. Acum putin timp am obtinut acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru infiintarea sediului social fara ... (vezi toată discuția)