avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... spatiu inchiriat, probleme cu fiscul
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

spatiu inchiriat, probleme cu fiscul

am si eu o problema, am ichiriat un spatiu comercial de la o cooperativa de consum, am contract de inchiriere pe o durata de 7 ani,fara clauza de reziliere din partea cooperativei { proprietarului} . mentionez faptul ca acest spatiu s-al fac functional am facut ceva investitii- electricitate, renovat, dotari amenajari...etc. acum cateva zile au venit de la adm.financiara si au zis ca vor sa puna sechestru pe spatiu pentru al scoate la licitatie,pentru a recupera de la coop. de consum o datorie pe care acestia o au catre ei. [ mentionez faptul ca ei { coop.de consum} mai au inca 4 spatii comerciale in proprietate in care functioneaza dansii] INTREBARE - poate fiscul sa puna sechestru si s-al vanda spatiul pe care l-am inchiriat tinand cont de cele relatate?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 19:31, 14 Noiembrie 2010
Da.
In cazul in care doriti recuperarea investitiilor facute in spatiu, pe baza clauzelor contractuale, puteti solicita proprietarului despagubiri reprezentand c/v valorii acestora.
multumesc,dar-fiscul poate sa treaca peste contractul de ichiriere? de ce nu pun sechestru pe alt spatiu de-al lor?
Existenta contractului de inchiriere nu prezinta relevanta in procedura de executare silita intrucat aceeasta este indreptata impotriva proprietarului.
Alegerea spatiului respectiv este optiunea celor de la Fisc, pot avea de ex. in vedere valoarea spatiului raportat la vuantumul datoriei.
Da de ce sa puna sechestru pe imobil. Mai simplu e sa isi recupereze datoria. Deci chiria de incasat sa compenseze datoria catre fisc a cooperativei. Altfel ce are fiscul? Nimic, doar o cladire care sta degeaba.
Halal gandire de functionari, mai bine nu iau nimic decat sa iau un pic!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de ichiriere spatiu camiha camiha O societate comerciala vrea sa inchirieze un spatiu -hala- pentru o anumita destinatie. Problema mea abia incepe: se vor face investitii mari pentru amenajare ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comercial ContSters192590 ContSters192590 Buna dimineata, As dori sa va intreb daca as inchiria un spatiu comercial si as investi in renovare, amenajare, etc ma gandesc ca dupa un timp exista ... (vezi toată discuția)
Trebuie autorizatie? liviu f liviu f O societate comerciala, proprietara a unui spatiu comercial, are nevoie de autorizatie de functionare de la primarie pentru a putea da in chirie,unei alte ... (vezi toată discuția)