detinem ca persoana juridica , intr- o piata o cladire - proprietate prin sentinta definitiva si irevocabila , terenul de sub cladire este al pietei cu care am o conventie contractuala unde platesc chirie lunara ; in conv. este stipulat fapltul ca cf.HG 348/2004 ART.21 LIT2 nu am voie sa subinchiriez sau sa cedez terenul pe perioada rezervarii altor pers.juridice sau fizice . art. respectiv interzice cedarea folosintei structurilor de vanzare , ori cladirea este a mea . pot sa le cer celor de la adm . pietelor sa pot subinchiria ? cum as putea sa concesionez terenul de sub cladire , am incercat , am facut cadastru dar mi-a fost respins cf. art 10 alin 4 din ordinul 634/2006 deoarece este un imobil condominu cand are teren in cota indiviza , ori astia de la adm .locala nu o sa imi dea mie cadastru pe toata piata . ce ma sfatuiti , cum sa procedez? astept urgent raspunsurile voastre
Se poate face intabularea constructiei in favoarea dumneavoastra iar a terenului in favoarea societatii care administreaza piata sau a localitatii (depinde cine e proprietar).
Cu privire la subinchiriere, aceasta se poate realiza doar in conditiile in care contractul va permite aceasta operatiune, insa in majoritatea cazurilor acest lucru nu e posibil.
Incercati totusi sa le solicitati acordul pentru subinchiere sau, inchiriati doar constructia urmand sa achitati in continuare chiria.