avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... trimitere in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

trimitere in somaj

Buna ziua,

VA voi prezenta pe scurt cateva dintre cele ce se intampla in Bucuresti, in anii 2010, la o institutie de stat.

1. sotul meu a fost trimis in somaj in luna februarie a anului curent, iar eu voi fi trimisa in somaj incepand cu 11.10.2010 - este legal sa trimiti sot si sotie in mai putin de 1 an in somaj daca lucreaza in acelasi loc?

2. in ultimii 2 ani intreprinderea nu a platit CAS. Pentru a ma trimite in somaj (pe mine si alte cateva persoane) au platit doar somajul. Ce se intampla daca ma imbolnavesc de acum inainte? Atata vreme cat mi-au fost retinute sumele lunar, dar n-au fost platite catre stat, am dreptul la spitalizare gratuita de acum inainte?

3. desi in cartea de munca nu mi-a fost modificat venitul, de luni de zile primesc salariul minim pe economie - cum se poate asa ceva?

4. din luna aprilie a anului curent n-am mai primit nici macar un avans, insa am fost obligati sa muncim la program normal, 8 ore. Cui sa ma adresez? Unii colegi si-au luat o parte din bani in aceste luni, unii sunt la zi cu salariile, altii muncesc fara bani.

5. astazi, 05.10.2010 am mers la serviciu sa cer o adeverinta de venit (am nevoie pt medicul de familie) si mi-a fost refuzat acest drept pe motiv ca din data de 11.10.2010 voi intra in somaj - n-am dreptul la o adeverinta de venit atata vreme cat sunt angajat? Le este teama ca intru in concediu medical, banuiesc.

6. mai mult, sunt in concediu de odihna in perioada 01.09.2010 - 11.10.2010. Au voie sa ma trimita in somaj fara preaviz?

Multumesc tare mult, m-ar ajuta cateva informatii, sunt disperata.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului dupa somaj cuchio cuchio daca urmeaza sa fiu somer si in perioada somajului o sa raman gravida ,. am dreptul la indemnizatie si cum se calculeaza aceasta ? multumesc (vezi toată discuția)
Drepturi gravide neasigurate Ella7722 Ella7722 Buna ziua, Intrebarea mea este legata de drepturile pe care le mai am ca gravida, in conditiile in care nu mai sunt asigurata. Eu am fost in concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediere si spitalizare va rog raspuns urgent adinaiuliana adinaiuliana Buna ziua, Am fost salariata 7 ani fara nicio spitalizare sau concediu medical in aceasta perioada, fara retete compensate sau gratuite. Acum am fost ... (vezi toată discuția)