avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prenatalul poate fi influentat?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prenatalul poate fi influentat?

buna ziua
Sunt o viitoare mamica in luna a7a.Am fost angajata pe perioada determinata pana la 1 octombrie2010.Mi-a expirat CM si vreau sa stiu daca daca imi mai pot lua prenatal si postnatal tinand cont ca data in care pot intra in prenatal este 15 octombrie 2010.Sfatuiti-ma ce sa fac astfel incat sa-mi nu influenteze acest drept.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 20:23, 7 Octombrie 2010
Mergeti la Casa de asigurari, incheiati un contract de asigurat, platiti contributia pentru concedii medicale si s-a rezolvat.
Pentru mai multe lamuriri dati clik pe site/ul de mai jos:
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
Crissa C, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns dar cred ca nu am fost destul de explicita.
Din cate am citit atat prenatalul cat si postnatalul sunt platite de catre de angajator ori mie mi-a expirat CM pe 1 octombrie.#-o
Dupa calculele medicului ginecolog ar trebui sa intru in prenatal pe 15 octombrie pri eu in momentul de fata nu mai sunt angajata.
Mentionez ca pe cartea de munca am 14 ani insa nu stiu daca ma ajuta la ceva.
Si in legatura cu ce mi-ati trimis nu am inteles prea multe#-o
Pre si postnatalul se plateste prima data de angajator, dupa care se deconteaza angajatorului acesti bani de catre Casa de asigurari din Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate.
In cazul in care nu mai sunteti angajata, avand deja stagiul minim de cotizare, certificatele medicale pe care urmeaza sa le primiti de la medicul dvs se platesc de catre Casa de asigurari.De aceea v-am spus sa mergeti acolo, acum, sa va interesati, fiindca trebuie sa completati niste formulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare calcul prenatal OMaria10 OMaria10 Buna ziua, Din anumite surse am inteles ca persoanele care vor intra in prenatal după data de 1 octombrie vor beneficia de alt calcul fata de cel deja ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie cc? Ana Denisa Ana Denisa Buna ziua! Ma numesc Ana.Sunt insarcinata in luna a sasea,iar contractul meu a fost pe perioada determinata ,incheindu- se ieri 14 iunie 2019. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal-somaj beatrice18 beatrice18 Buna ziua, sunt insarcinata in 7 luni,in 27 iulie 2012 imi expira contractul de munca,fiind incheiat pe peioada determinata,am fost la somaj si ma incadrez la ... (vezi toată discuția)