In 2007 am incheiat un antecontract de vanzare cumparare cu un dezvoltator care nu a terminat lucrarile la timp. Am incercat sa reziliez contractul dar nu reusesc pentru ca dezvoltatorul nu accepta si imi spune sa-l bag in faliment. In plus, el mai are apartamente nevandute pe care le ofera la jumatate din pretul contractat de mine si nu vrea sa negociem pretul. Dar la pretul din 2007 trebuie sa platesc si 24% TVA.
Puteti sa-mi dati un sfat, va rog?
buna ziua.
daca acest contract nu a fost incheiat din vina promitentului vanzator aveti posibilitatea sa cereti rezolutiunea antecontractului si functie de clauzele inserate in el obligarea dezvoltatorului la plata de daune interese.
Buna seara! Dvs. nu va mai convine continuarea contractului pentru ca trebuie platiti un pret stabilit in 2007 care este mult mai mare decat cel actual. Dvs. puteti obtine rezolutiunea antecontractului si sa primiti inapoi banii cu daune interese. Cel care se afla in culpa contractuala este dezvoltatorul care nu a executat la timp lucrarile. Dvs. trebuie sa profitaţi de aceasta situaţie şi sa cereti rezolutiunea. Continuarea contractului nu va avantajeaza pentru ca veti plati imobilul la un pret mult mai mare decat face el in prezent. Daunele interese le veti obtine numai daca veti face dovada ca ati suferit un prejudiciu in urma incheierii acestui contract şi acestea se vor ridica la valoarea acestui prejudiciu. Mult succes!
Anulare antecontract
lilicrin
Daca in antecontractul de v-c este mentionat ca \"diferenta pana la pretul vanzarii se va achita la incheierea contractului de v-c in forma autentica in termen ... (vezi toată discuția)