avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociatie familiala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociatie familiala

Buna ziua! Doresc sa deschid o Asociatie familiala sau Intreprindere Individuala. Daca sotia mea este in concediu de crestere a copilului poate face parte din asociatie?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:16, 5 Octombrie 2010
In cazul unei firme, lucrurile sunt mai simple.
O persoana aflata in concediu de crestere a copilului poate fi asociat intr-o firma.
Atat timp cat nu i se vor distribui dividende, nu ar trebui sa apara probleme, deoarece nu inregistreaza venituri din firma.

In cazul unei Intreprinderi Familiale, acest lucru nu mai este posibil, deoarece veniturile Intreprinderii sunt considerate venituri directe ale membrilor ei, pe care le declarati si pentru care sunteti impozitati in mod direct.

Pentru moment va sfatuiesc sa infiintati, doar d-voastra, un PFA sau o Intreprindere Individuala, urmand sa faceti o eventuala modificare ulterior, dupa ce concediul sotiei va ajunge la final.
Faceti pe numele dvs un PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil balasilvana balasilvana Buna ziua. As dori sa stiu daca mai beneficisz de indemnizatie copil,daca deschidem o firma asociatie familiala? (vezi toată discuția)
Af sau srl? AngelaZ AngelaZ Buna ziua! Doresc sa infiintez un punct de vanzare de produse proaspat facute(crude,vegetariene) si alte produse in domeniu(super alimente,carti,produse ... (vezi toată discuția)
As dori sa adaug ca titular pe cineva ContSters78669 ContSters78669 DETIN UN II ( INTREPRINDERE INDIVIDUALA ) PE ACTE FIIND TRECUT DOAR EU,AS DORI SA-L TREC PE ACTE SI PE BAIATUL MEU. SE POATE ? NU AS DORI SA SCHIMB ACTELE ... (vezi toată discuția)