avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua

dupa moartea mamei ,a ramas de impartit cu fratele meu 1/2 dinrt-un apartament si un teren care este inca in litigiu cu primaria .
Fratele a modificat si renovat apartamentul (avand si partea de 1/2). Acum vrea sa facem succesiune ,el vrea sa cedez.
Eu vreu sa fiu despagubit ,cine stabileste valoare ,se face la nivelul actual sau la nivelul initial .
Are fratele vreun atu, ca a renovat apartamemtul.
Se poate rezolva la notar sau trebuie sa merg in instanta

o zi buna
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:13, 5 Octombrie 2010
1. Stabiliti valoarea despagubirii de comun acord, mergeti la notar, dezbateti succesiunea si faceti partajul. Daca nu va puteti hotara la o valoare si vreti sa fiti cu sufletul impacat angajati un expert evaluator.
2. Da, desigur ca are un avanataj ca a renovat apartamentul, doar nu doriti sa profitati de pe urma investitiei sale, nu-i asa? Avantajul consta in faptul ca investitia facuta de el nu ar trebui sa intre in valoarea partajabila sau, mai simplu considerand valoarea actuala a apartamentului din jumatatea d-voastra o sa se scada jumatate din cat a cheltuit el cu renovarea, daca cheltuielile erau necesare si utile (adica daca a pus arteziana pe hol si a montat pe pereti lastre de granit verde de 1,5m/2,5m e treaba lui).:ohyes:
buna seara

eu nu vreau decat 1/4 din valoarea ce o stabileste notarul ,dar se pare ca fratele vrea moca invocand faptul ca el o sa lase si partea lui ,adica 3/4 unui copil (are 4)
Daca voi fi constrans pot lasa direct nepotului ,dar cu clauza de uzufruct sau cu specificarea ca daca vinde voi primi 25%.

o seara placuta
mai bine va judecati in instanta.puteti sa obtineti mai mult decat 1/4 cat ati dori dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj după succesiune la notariat Gruia68 Gruia68 Am moștenit împreună cu fratele meu în 2016 o jumătate de casă în bucuresti unde locuiesc din 1994 și un apartament cu 4 camere în comuna 1 Decembrie ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii mamu mamu Buna ziua Am si eu cateva intrebari : -eu mai am 3 frati si tata a decedat acum 8 ani iar in urma a ramas un apartament cu 4 camere din anum 1989 construit ... (vezi toată discuția)
Două case cu doi moștenitori Gruia68 Gruia68 Bună ziua. Eu și fratele meu am moștenit , o casă la curte unde eu locuiesc de 23 de ani cu soția și cele două fete pe care le avem și un apartament ... (vezi toată discuția)