dupa moartea mamei ,a ramas de impartit cu fratele meu 1/2 dinrt-un apartament si un teren care este inca in litigiu cu primaria .
Fratele a modificat si renovat apartamentul (avand si partea de 1/2). Acum vrea sa facem succesiune ,el vrea sa cedez.
Eu vreu sa fiu despagubit ,cine stabileste valoare ,se face la nivelul actual sau la nivelul initial .
Are fratele vreun atu, ca a renovat apartamemtul.
Se poate rezolva la notar sau trebuie sa merg in instanta
1. Stabiliti valoarea despagubirii de comun acord, mergeti la notar, dezbateti succesiunea si faceti partajul. Daca nu va puteti hotara la o valoare si vreti sa fiti cu sufletul impacat angajati un expert evaluator.
2. Da, desigur ca are un avanataj ca a renovat apartamentul, doar nu doriti sa profitati de pe urma investitiei sale, nu-i asa? Avantajul consta in faptul ca investitia facuta de el nu ar trebui sa intre in valoarea partajabila sau, mai simplu considerand valoarea actuala a apartamentului din jumatatea d-voastra o sa se scada jumatate din cat a cheltuit el cu renovarea, daca cheltuielile erau necesare si utile (adica daca a pus arteziana pe hol si a montat pe pereti lastre de granit verde de 1,5m/2,5m e treaba lui).:ohyes:
eu nu vreau decat 1/4 din valoarea ce o stabileste notarul ,dar se pare ca fratele vrea moca invocand faptul ca el o sa lase si partea lui ,adica 3/4 unui copil (are 4)
Daca voi fi constrans pot lasa direct nepotului ,dar cu clauza de uzufruct sau cu specificarea ca daca vinde voi primi 25%.
Dezbaterea succesiunii
mamu
Buna ziua
Am si eu cateva intrebari :
-eu mai am 3 frati si tata a decedat acum 8 ani iar in urma a ramas un apartament cu 4 camere din anum 1989 construit ... (vezi toată discuția)