Am deschis acest forum pentru a oferi utilizatorilor nostri posibilitatea de a discuta problemele legate de Codul CAEN si de activitatile pe care le desfasoara comerciantii din Romania.
In ceea ce priveste recodificarea, aceasta este ceruta numai daca mentiunile ce fac obiectul inregistrarii au impact asupra obiectului de activitate.
De exemplu, astazi, am avut o schimbare de asociati cu hotarare AGA din dec.2007 si nu s-a pus in discutie recodificarea.
De altfel, exista si o informare afisata la Registru in care se mentioneaza acest lucru.
buna,
as dori sa fac niste precizari, legate de postarile din acest topic:
1. ministerul justititei nu a majorat, deocamdata, taxele pt operatiunile efectuate de orc-uri. modificari au "suferit" taxele de publicare a actelor in Monitorul Oficial, si asta inca din 2007, nu de la 1 ianuarie 2008.
2. pentru informatii cat mai corecte vis-a-vis de aceste modificari, comeciantii ar trebui sa se adreseze orc-urilor, si nu camerelor de comert, cel putin in momentul de fata.
3. ordinul presedintelui INS nr. 337/20.04.2007 a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2008, recodificarea obiectului de activitate-Caen rev.2 neavand nici un termen limita de operare . fiecare comerciant, in functie de imprejurari, apreciaza "cat de repede" trebuie sa efectueze aceste modificari.
mult succes!
si nervi de otel!:)
Am aflat ca modificarea codului CAEN este necesara si obligatorie doar daca o societate comerciala romaneasca are intentia de a participa la o LICITATIE publica intruna dintre tarile membre UE.
Nu stiu la ce tarife va referiti ca s+au majorat, s'a majorat numai monitorul oficial, nimic altceva.
Normal ca la prima modificare pe care o faceti, veti fi obligat sa faceti si un nou act constitutiv, pt ca nu are cum sa vi se mai elibereze certificat constator cu codurile vechi.Nu exista inca termen pt a face recodificarea, dar un control la firma v-ar putea convinge urgent, prin plasarea unui avertisment, sau a unei amenzi.Astept intrebari.
Am aflat ca modificarea codului CAEN este necesara si obligatorie doar daca o societate comerciala romaneasca are intentia de a participa la o LICITATIE publica intruna dintre tarile membre UE.
Foarte tare informatia asta! :)):)) TOATE societatile comerciale din Romania au obligatia recodificarii.