avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Un nou Cod CAEN, incepand cu 1 ianuarie 2008
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Un nou Cod CAEN, incepand cu 1 ianuarie 2008

Il puteti accesa la pagina de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Am deschis acest forum pentru a oferi utilizatorilor nostri posibilitatea de a discuta problemele legate de Codul CAEN si de activitatile pe care le desfasoara comerciantii din Romania.

Admin Avocatnet.ro
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2008
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ISABELA SABIN , Consilier juridic 09:34, 19 Septembrie 2008
Radiati-l pe cel vechi daca nu mai exista si puneti altul nou care reflecta obiectul de activitate.
Vorba colegei mele, care-i ala care nu mai este?
karrmen772004 a scris:

Va cam bateti capul cu acest nou Cod CAEN...Dar sa va spun situatia care imi da mie bataie de cap:
firma la care lucrez NU MAI ARE COD CAEN dupa faimosul nou Cod CAEN:O:))#-o!
S-a intors M.O pe toate partile si nu este. Eu ce sa mai zic sau ce sa mai fac:-/


Karrmen, cauta vechiul cod al activitatii firmei in tabelul de corespondenta dintre CAEN Rev.2 si CAEN Rev.1, pe care l-am postat eu la adresa::
[ link extern ]

Cauta cu "find" vechiul cod in acest tabel si corespunzator, vei gasi noul/noile coduri din care alegi ceea ce cauti si i se si potriveste firmei voastre!

Daca totusi nu te descurci, trimite o solicitare la Institutul National de Statistica pe adresa de e-mail «datestat@insse.ro» şi vei primi de la ei clasificarea conform CAEN rev.2 .

Dar de ce ne tii pe jar si nu ne spui odata si noua care este activitatea/codul acela buclucas pe care nu-l mai regasesti in CAEN Rev.2?
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2008
2AS, utilizator
Furnizare energie termica=D> cea de furnizare electrica este....si atat#-o
M-am uitata in tabelul de corespondenta:O:)) :
4030 producerea si distributia energiei termice si a apei calde -corespondent - 1107productia de bauturi racoritoare nealcoolice; productia de ape mineralesi alte ape imbuteliate... si...3050 Furnizarea de abur si aer conditionat.
Acum lamuriti-ma ma apuc de imbuteliat apa calda?:O:))
karrmen772004 a scris:

M-am uitata in tabelul de corespondenta:O:)) :
4030 producerea si distributia energiei termice si a apei calde -corespondent - 1107productia de bauturi racoritoare nealcoolice; productia de ape mineralesi alte ape imbuteliate... si...3050 Furnizarea de abur si aer conditionat.
Acum lamuriti-ma ma apuc de imbuteliat apa calda?:O:))


Karrmen, oricat ar parea de ciudat la prima vedere, eu sunt de parere ca producerea si distributia energiei termice si apei calde se regaseste in CAEN Rev.2 la codul 3530 Furnizarea de abur şi aer condiţionat (ATENTIE, tu ai scris gresit codul, fiindca 3050 NU EXISTA in niciunul dintre codurile CAEN, vechi sau nou!!!).

Ca argument pentru incadrarea activitatii firmei voastre in clasa 3530 cf. CAEN Rev.2, iti recomand sa citesti notele explicative aferente acestui cod, pe care le gasesti in fisierul (in limba engleza) pe care eu l-am postat la adresa: [ link extern ]

Acolo vei gasi urmatoarea descriere:
35.30 Steam and air conditioning supply
This class includes:
- production, collection and distribution of steam and hot water for heating, power and other purposes
- production and distribution of cooled air
- production and distribution of chilled water for cooling purposes
- production of ice, for food and non-food (e.g. cooling) purposes

Din pacate, in acest moment nu sunt disponibile nicaieri pe internet notele explicative in limba romana pentru CAEN Rev.2 (asa cum fusesera ele publicate pentru CAEN Rev.1 -vezi link-ul [ link extern ] !!!!:((.
De aceea, pana una-alta, pentru a ne edifica, ne putem folosi de versiunea in limba engleza, care e "free of charge"! :D
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2008
2AS, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot comercializa licențe software ca persoanã fizicã? D_Adorian D_Adorian Doresc să pun la vânzare licențe de utilizare pentru un produs software dezvoltat de mine. Este legal acest lucru atât timp cât nu sunt înregistrat ... (vezi toată discuția)
Activitati specifice cod caen amalia2009 amalia2009 As dori sa stiu daca sunt descrise undeva activitatile exacte pe care un PFA le poate efectua in momentul alegerii unui anumit cod CAEN. Adica spre exemplu ... (vezi toată discuția)
Taxe si probleme pfa ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am fost astazi sa depun actele pentru infintarea unui PFA. Vreau sa imi desfasor activitatea pe cod caen 6202 sau 6203... consultanta IT... Avand ... (vezi toată discuția)