avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Un nou Cod CAEN, incepand cu 1 ianuarie 2008
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Un nou Cod CAEN, incepand cu 1 ianuarie 2008

Il puteti accesa la pagina de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Am deschis acest forum pentru a oferi utilizatorilor nostri posibilitatea de a discuta problemele legate de Codul CAEN si de activitatile pe care le desfasoara comerciantii din Romania.

Admin Avocatnet.ro
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2008
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ISABELA SABIN , Consilier juridic 09:34, 19 Septembrie 2008
THNX ;)
Inainte era 7222 si in aplicatia de recodificare scrie ca acum e 6201.
Insa daca tot s-a recodificat codificarea, am citit sectiunile care m-ar putea interesa, ca sa nu platesc de doua ori recodificarea si ar fi util daca stie cineva diferenta intre cele doua (6201 si 5829).
Referitor la limba romana, refuz sa dau bani pe ceva ce la altii e gratis (ma refer la versiunea in engleza), doar pentru ca statul sa mai impuste niste bani de la mine.
In sfarsit, dupa stiinta mea "publishing" si editare nu sunt acelasi lucru (publishing are treaba cu distributia, editare are treaba cu crearea/modificarea unui produs software) si din cauza asta ma intreb daca nu cumva peste 3 luni guvernantii nostri s-ar putea gandi sa ma puna sa platesc inca odata codificarea pentru ca cu 6201 produc soft, dar n-am voie sa vand decat daca am si pe 5829 (?)
6201 - activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client). Aici cred ca ar intra elaborarea, producerea, furnizarea si documentarea soft-ului la comanda, bazat pe cerintele clientilor.

5829 - activităţi de editare a altor produse software. Aceasta clasa ar include dezvoltarea, producerea, furnizarea si documentarea de programe informatice nespecializate, exclusiv cele realizate conform cerintelor clientului
Am mai spus mai sus ca cea mai buna metoda e sa apelezi la o aplicatie care face automat transformarea:
[ link extern ]

O sa vezi ca in acest caz va trebui sa pui in actul constitutiv:
6201 Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client)
6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei
6209 Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei

Ca obiect principal il treci pe cel care se potriveste cel mai bine activitatii tale.
2AS a scris:
Andreea, chiar nu se mai depune bilantul pe 2007 la fisc? Care este legea care reglementeaza acest lucru?

Legea 441/2006 prcizeaza in ultimul articol ca de 1 ian 2007 situatiile financiare se depun NUMAI la RC.

Alte discuții în legătură

Pot comercializa licențe software ca persoanã fizicã? D_Adorian D_Adorian Doresc să pun la vânzare licențe de utilizare pentru un produs software dezvoltat de mine. Este legal acest lucru atât timp cât nu sunt înregistrat ... (vezi toată discuția)
Activitati specifice cod caen amalia2009 amalia2009 As dori sa stiu daca sunt descrise undeva activitatile exacte pe care un PFA le poate efectua in momentul alegerii unui anumit cod CAEN. Adica spre exemplu ... (vezi toată discuția)
Taxe si probleme pfa ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am fost astazi sa depun actele pentru infintarea unui PFA. Vreau sa imi desfasor activitatea pe cod caen 6202 sau 6203... consultanta IT... Avand ... (vezi toată discuția)