avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Un nou Cod CAEN, incepand cu 1 ianuarie 2008
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Un nou Cod CAEN, incepand cu 1 ianuarie 2008

Il puteti accesa la pagina de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Am deschis acest forum pentru a oferi utilizatorilor nostri posibilitatea de a discuta problemele legate de Codul CAEN si de activitatile pe care le desfasoara comerciantii din Romania.

Admin Avocatnet.ro
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2008
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ISABELA SABIN , Consilier juridic 09:34, 19 Septembrie 2008
Stimati Domni,

Orice persoana juridica existenta a platit la infiintare niste taxe pentru a exista legal intr-un anumit areal.
Daca
Guvernul/statul / dumnezeu - nominalizati pe cine doriti, ca sa fiti impacati ! decide ca schimba niste reguli in timpul jocului, niste cifre s.a.m.d. au puterea sa o faca, sunt abilitati legal, DAR NU MA POT OBLIGA PE MINE, SUBIECT DE DREPT SA PLATESC NISTE TAXE PENTRU SCHIMBARI pe care nu eu le solicit si nu sunt in folosul meu, nu-mi aduc profit !

Aici e o metehna a romanilor, care inghit orice ! au inghitit taxa de prima inmatriculare, acceptand poanta cu groapa de gunoi a europei, nu ne-am vandut tara dar am dat-o moca ; ba au tradus "piata locala" din legislatia U.E. in asa fel incat au impus sa fie facute targuri si piete pe coclauri, fiecare catun sa-si vanda produsele numai in acel loc- adevarata piata : " hai sa-ti dau un morcov lung cu 2 scurti, o ceapa alba cu una rosie " halal politicieni ! Bani pentru acele investitii au iesit din buzunarele nostre; ei au gresit si noi cei multi si prosti am platit ! Si continuam sa platim ! De ce n-ar plati cei care gresesc? de ce nu platesc cei care interpreteza legi si traduc dupa ureche? Sa le dam lefuri grase si sa platim prostiile lor; chiar nu va revolta acesta capcaunarie?? Chiar nu va pasa ???

Din pacate, cei formati la scoala formatorilor din vechea garda, continua sa creada ca avem voie sa facem ce ni se permite explicit ( si la wc mergem numai daca ni se permite!)

Sunt uimit cat de blazati dau sfaturi niste domni care par bine pregatiti; " sa respectam ce ni se cere" Dar nici macar nu ni se cere explicit ! C anu cumva sa-i sara unuia mai neortodox, mai necomunist mustaru si sa atace ordinu !
Ni se impune, asteptandu-ne la cotitura! Daca avem nevoie urgenta de o modificare, inghitim hapu!

Domnilor avocati si juristi : de ce nu luati atitudine impotriva acestei samavolnicii a sistemului neocomunist roman ?

Asa cum ONRC actioneaza in instanta zeci de firme care nu au depus bilantul si birul aferent, pe cheltuiala statului, initiati si domniile voastre actiuni in numele si pentru clientii Dvs., impotriva onor ONRC prin care sa impuneti implementarea gratuita a noilor codificari.

Raspund tot eu: pentru ca sunteti formati la un anumit tip de scoala ! Copii vostrii o vor face cu siguranta !
Atunci tara asta va fi altfel ! Doara ca eu nu voi fi sa vad acele lucruri ! Eu as vrea sa putem face acum ce trebuie; sa facem din romania, un stat puternic si responsabil; acum romania este o vaca slaba, mulsa de toti ciurdarii; si, findca-i slaba si proasta, ne mulge pe noi!
Domnule Beldean, nu inteleg de ce sunteti asa de vehement! As vrea sa va atrag atentia asupra unui aspect retinut chiar de dvs:

Asa cum ONRC actioneaza in instanta zeci de firme care nu au depus bilantul si birul aferent, pe cheltuiala statului, initiati si domniile voastre actiuni in numele si pentru clientii Dvs., impotriva onor ONRC prin care sa impuneti implementarea gratuita a noilor codificari.

Asta e decizia clientului, stimate domn, nu a avocatului sau consilierului. Iar de regula nicio societate nu mai vrea alt timp si alti bani pierduti pe altarul dreptatii. Putem sa ne batem noi aici in idei oricat, pana la urma numai relatiile comerciale si celeritatea lor conteaza, pentru ca numai conducatorii lor decid. Cand o sa decida vreunul sa actioneze ONRC sau statul roman in judecata, nu cred ca se va da vreun conultant in laturi. Pana atunci, dura lex sed lex.
bravo andreea, bine zis.Daca ai fima, asta e, du o in spate!Noi luam bani celor care se considera ca au d eunde da, daca au afacerea lor.Toata lumaea trebuie sa traiasca, si noi sa ne luam salariile!:D
joi am depus 2 firme pt recodificare. 1 firma m-a costat 475 lei pentru 2 pagini decizie Asociat unic in care am insirat noile coduri, iar cea de a doua m-a costat 525 pentru 2 pagini si jumatate decizie Asociat unic la asta am radiat domeniul de activitate, activitatea principala si alte activitati, dupa care am declarat ceea ce a vrut Asociatul pt ca si-a schimbat domeniul si activitatea principala. Luni am termen sper sa nu existe comentarii din partea judelui.
Stimata d-na Luminita.Nu inteleg intrebarea dvs, sau poate ca era un raspuns.Ati depus o recodificare joi si luni aveti termen.daca aveti termen inseamna ca v-a amanat judecatorul o data lucrarea.Spuneti ca v-a costat decizia respectivele sume pentru o pagina, respectiv doua, de obiect.Costa la orc intreaga mentiune, nu decizia .Recodificarea nu inseamna insiruirea de coduri in decizie, doar daca se completeaza obiectul de activitate.In decizie se trece doar sintagma(redefirirea obiectului de activitate........)CONFORM ORDINULUI respectiv, il cunoasteti.In actul constitutiv actualizat se trec toate codurile noi.Ma gandesc ca va refereati la taxa de monitor ofocial, care completeaza taxa de registru, nu se rezuma tot la aceasta din urma.

Alte discuții în legătură

Pot comercializa licențe software ca persoanã fizicã? D_Adorian D_Adorian Doresc să pun la vânzare licențe de utilizare pentru un produs software dezvoltat de mine. Este legal acest lucru atât timp cât nu sunt înregistrat ... (vezi toată discuția)
Activitati specifice cod caen amalia2009 amalia2009 As dori sa stiu daca sunt descrise undeva activitatile exacte pe care un PFA le poate efectua in momentul alegerii unui anumit cod CAEN. Adica spre exemplu ... (vezi toată discuția)
Taxe si probleme pfa ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am fost astazi sa depun actele pentru infintarea unui PFA. Vreau sa imi desfasor activitatea pe cod caen 6202 sau 6203... consultanta IT... Avand ... (vezi toată discuția)