Sunt pensionat anticipat partial din iulie 2009. Am gasit un job convenabil, dar din pacate pe o perioada determinata de numai 6 luni.
As vrea sa stiu, in conditiile noilor reglementari privind pensionarea anticipata, daca dupa expirarea celor 6 luni, ma pot reintoarce la statutul de pensionar, cu pensie anticipata partiala, dobandit in iulie 2009.
Astept cu nerabdare un raspuns lamuritor pentru care va multumesc anticipat.
George
Presupun ca vorbiti despre incheierea unui cim. Important este sa nu cumulati pensia cu veniturile pe care le veti obtine. In acest sens urmeaza sa solicitati suspendarea platii pensiei, in temeiul art. 92, alin. (3) din Legea nr. 19/2000. In ultima luna de activitate solicitati, in scris, reluarea in plata a pensiei.
Calitatea de pensionar nu o pierdeti, nu aveti cum. La calitatea de pensionar puteti renunta dvs., dar numai in 45 de zile de la comunicarea deciziei. De asemenea, se pierde calitatea de pensionar de invaliditate atunci cand comisia de expertiza constata ca beneficiarul si-a recuperat capacitatea de munca. Nu va aflati in niciuna dintre cele doua situatii care le-am enumerat.