avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

m-am pensionat anticipat in mai 2010,vazand cati bani am de luat m-am razgandit si am hotarat sa refuz pensia pentru a lucra in continuare sa poate?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:56, 4 Septembrie 2010
Se poate. Alegeti una dintre urmatoarele doua variante:
1. Solicitati suspendarea platii pensiei, in temeiul art. 92, alin. (3) din Legea nr. 19/2000. Incepand cu luna urmatoare inregistrarii cererii la casa de pensii puteti sa va angajati. In acest mod nu pierdeti calitatea de pensionar iar, in viitor, daca doriti sa renuntati la serviciu, puteti sa solicitati reluarea in plata a pensiei.

2. Solicitati anularea deciziei de pensie, in temeiul art. 87, alin. (2) din Legea nr. 19/2000. Ca sa puteti solicita anularea, trebuie sa nu fi trecut 45 de zile de la comunicarea deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea statutului de pensionare anticipata partiala stoiangheorghe stoiangheorghe Sunt pensionat anticipat partial din iulie 2009. Am gasit un job convenabil, dar din pacate pe o perioada determinata de numai 6 luni. As vrea sa stiu, in ... (vezi toată discuția)
Informatii in legatura cu pensia gabinemo gabinemo Buna ziua, Am depus dosarul pentru pensie anticipata partiala in data de 30.05.2010. Care este termenul in care pot sa ma razgandesc. Decizia am primit-o in ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata restefanescu restefanescu buna ziua, am depus documentele pentru pensionarea anticipata si azi mi-a venot decizia cu o pensie foarte mica. pot sa renunt la decizie si sa-mi continui ... (vezi toată discuția)