avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE NEDESCHISA...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE NEDESCHISA...

Buna seara. Va rog,raspunsuri pe urmatoarea speta:
In anul 1982,moare bunicul lui X. Cei trei copii ai bunicului,renunta in favoarea bunicii la mostenire,cand s-a facut succesiunea.
In anul 1983,moare si bunica lui X.
Pana in prezent,nu s-a deschis succesiunea dupa decesul bunicii.
Se mai poate face partajul succesoral,pentru împartirea mostenirii intre cei trei copii ai defunctilor ?
Cum trebuie actionat,in baza carui temei legal ?
Va multumesc. O seara buna tuturor.
Cu stima,
Buna seara,
Mostenitorii bunicii pot dezbate succesiunea dupa bunica.
Cum adica cum trebuie actionat,megeti la instanta sau la notar pentru dezbaterea succesiunii.Daca vreti partaj ,mergeti la instanta si impartiti bunurile ramase.Renuntarea viza succesiunea bunicului nu si a bunicii,cotele celor trei fiind de 1/3.Care este problema?Temeiul legal este art.728 cod civil in baza caruia nimeni nu poate fi obligat a ramane in inviziune.
buna seara.
succesiunea se deschide prin moarte.
cu certificatul de deces, actele de stare civila, acte de proprietate mergeti fie la notar , fie la instanta.
din pacate veti avea de achitat impozit catre stat in cuantum de 1% din valoarea masei succesorale.
ioana_cristea a scris:

buna seara.
succesiunea se deschide prin moarte.
cu certificatul de deces, actele de stare civila, acte de proprietate mergeti fie la notar , fie la instanta.
din pacate veti avea de achitat impozit catre stat in cuantum de 1% din valoarea masei succesorale.
Scuze ! Despre ce acte de proprietate e vorba,TP al bunicii ?
Actele de proprietate pentru bunurile pe care bunica le-a detinut in calitate de proprietar (inclusiv TP-ul bunicii, daca exista asa ceva).

Alte discuții în legătură

Recuperare mostenire Ranette Ranette Buna ziua! Pot sa dobandesc calitatea de mostenitor al bunurilor bunicilor mei, chiar daca au trecut 40 de ani? Niciun mostenitor nu s-a interesat de ... (vezi toată discuția)
Succesiune galileo43 galileo43 Parintii mei erau proprietarii unui apartament,in acte era trecut tatal meu ca proprietar.Primul a decedat tatal meu,mentionez ca mai am un frate. Eu sant de ... (vezi toată discuția)
Dilema certificat de mostenitor Manuela Dumitru Manuela Dumitru Sunt mostenitoarea, in cota de 1/6 a unui imobil ( teren + constructie), prin certificat de mostenitor .../2014. Notarul care mi-a emis certificatul de ... (vezi toată discuția)