avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitate contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitate contract

O firma de salubritate a incheiat un contract cu noi, sot si sotie, proprietari ai unui apartament. Pe contract apare numai sotul, iar de semnat, a semnat sotia. Este valabil? Poate fi atacat in instanta?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 02:13, 8 Octombrie 2010
Dacă a fost pus în executare, fie şi parţial... atunci înseamnă că a fost acceptat de către sot... si atunci trebuie respectat.

Alberto Kurtyan
Nu poate fi declarat nul?
E numele sotului si semnatura sotiei!
Nu poate fi declarat nul?
E numele sotului si semnatura sotiei!

Nu poate fi declarat nul automat. Ati fost reprezentat de sotie. Reprezentare pe care ati acceptat-o.

Daca nu a fost denuntat si a fost executat, inseamna ca a fost acceptata incheierea ei prin imputernicire verbala data sotiei.
Este vorba de un mandat tacit.

Daca nu l-ati fi recunoscut... atunci da... se putea anula.

Nici detalii vad ca nu dati. De cind e contractul, daca ati platit ceva pina acum... etc. Asta e cel mai bun raspuns pe care il am deocamndata.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic
Se prezuma existenta unui mandat tacit pe care i l-ati dat sotiei sa semneze.Faptul ca ati beneficiat de prestatiile celor de salubritate inseamna ati acceptat contractul.Ce sa declarati nul ,contractul pentru aceea semnatura in conditiile in care ati platit c/valoarea prestatiei si ati beneficiat de serviciile lor.Nu prea merge,nu va puteti duce in instanta cu asemenea problema,nu veti castiga.Daca sunt alte motive este discutabil.
Mandatul tacit catre sotie exista in vreo lege?
Contractul este numai pe numele meu, dar suntem ambii soti proprietari ai apartamentului. Nu trebuia sa fim amandoi trecuti pe contract? Nu trebuia sa semnam amandoi? Mandat tacit..... pai la banca sotia mea nu poate umbla in contul meu doar ca este sotia mea!!
In ce lege gasesc cum se incheie un contract de acest tip?

Ei au trecut o clauza in contract pe care eu nu as fi acceptat-o si le-am transmis in scris acest lucru, urmand sa ne judecam! Apoi, am constatat ca am fost judecat si condamnat, fara sa fiu instiintat legal!!
Nu am facut recurs, pentru ca cosider ca mi s-a incalcat dreptul constitutional de a ma apara la prima instanta!! Ce pot face?

Alte discuții în legătură

Iesire din asociatie(ong) m_c_m m_c_m as vrea sa stiu cum pot iesi dintr-o asociatie(ong). mentionez ca am aderat la aceasta cu cerere de adeziune, fac parte din consiluil director- vicepresedinte. ... (vezi toată discuția)
Transformare mandat comercial in gratuit torex2 torex2 Este legal (prin acordul partilor) trecerea unui ctr de mandat comercial intre o SC in calitate de mandant si o PF in calitate de mandatar, ctr inregistrat si ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat de mostenitor legal intocmit dinugeorge26 dinugeorge26 Buna ziua, situatia priveste posibilitatea anularii unui certificat de mostenitor astfel: In urma decesului tatalui meu in anul 2018, a ramas ca mostenire ... (vezi toată discuția)