buna ziua,
prietena mea are o firma care afla in procedura de faliment incepind cu data de 23.08.2010, contabila a plecat din tara si m-a rugat pe mine sa o ajut, perioada pentru depunerea cererii de admiterea creantei a fost depasita , are si datorii la fisc din cauza unui sold al sumei negative a TVA preluat gresit in 2007 martie, toate platile efectuate au mers pe majorari (intarzieri la plata contributiilor ) si doar o parte au mers pe obligatia efectiva (declarata).
pana unde se ajunge, cat dureaza si cum decurge procedura avand in vedere ca firma nu are bunuri imobile si mobile, cat poate dura aceasta procedura si daca se rasfringe si asupra administratorului ca persoana fizica
va rog mult sa ma ajutati
Trebuie sa ia legatura cu administreatorul judiciar sau cu lichidatorul judiciar desemnat de catre judecatorul sindic. Raspunderea administratorului poate interveni in conditiile art. 138 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.
Judecarea unui dosar de insolventa dureaza foarte mult, uneori
chiar ani de zile.
Se poate formula cerere de atragere a raspunderii personale a
adminsitratorului in temeiul art. 138 din Legea nr. 85/2006, daca se invoca
o vina a acestuia cu privire la starea in care a ajuns SC.
Srl faliment
ContSters81099
Buna ziua,
Am un SRL care a ajuns in stare de faliment, dar cu toate acestea soldul casei este de 50.000 Ron, iar datoriile la aceeasi suma.
Am fost dati in ... (vezi toată discuția)