avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inregistrare nou nascut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inregistrare nou nascut

sunt romanca si o sa am un copil cu un spaniol.el nu o sa poate fi prezent la nastere dar vrea sa inregistreze copilul cu numele meu si al lui de familie.as vrea sa stiu daca doar cu pasaportul lui si actele mele il pot pune ca tatal copilului si numele lui de familie.va rog ajutatima.un salut
Cel mai recent răspuns: florentina22 , utilizator 03:49, 8 Octombrie 2010
Va aflati in Romania sau in Spania ?
Indiferent unde veti naste copilul, nu e suficient sa aveti un act de identitate al tatalui copilului ce urmeaza a veni pe lume pentru a fi inregistrat acesta pe actul de nastere.
Tatal, fie in Romania fie in Spania, poate da o declaratie in fata unui notar pentru a recunoaste copilul si pentru a dispune inregistrarea lui ca tata.
E mai mult decat doar un ID ( acesta se poate obtine pe mai multe cai si nu semnifica in nici un fel ce doreste barbatul, sa fie tata sau sa nu fie??:)
Fiind necasatoriti (se supone pe intrebara ta), el ar trebuie sa se faca o declaratia notariala ori inainte ori dupa nasterea, mai bine inainte, ca sa inregistreze ca tatal viitorul copi. Nu e necesara presenta sa. Fiind in Spania va duceti la registrul civil unde va naste si e suficient sa se prezent doar tu. Daca naste in Romania ar trebuie sa se apostile (apostila de la Haga)declaratia si sa legalizese. Daca declaratia se face dupa nasterea se complica lucrurile. Ar trebuie sa-o faca in timpul de 30 zile, dupa aia, e necesar un dosar cu mai multe cerintele atat in Spania decat in Romania. Discuta cu functionari ale Registrului civile pentru ca sunt mai multe reglamentari care isi schimb de o zi la alta.
acum sunt in spania.dar as vrea sa stiu cum functioneaza aici si in romania.va multumesc pt raspunsurile primite.imi sunt de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi raspunde cineva,va rog? florencia florencia Nasc in Spania fara partener,imi trimite din Romania declaratie notariala autentificata si tradusa sa-l pot trece la rubrica tata aici la registrul civil.Am ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in spania lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de nastere in romania meme1234 meme1234 as dori sa stiu cum se poate transcrie certificatul de nastere in romania. copilul are mai putin de un an. tatal spaniol, mama romanca, certificat eliberat de ... (vezi toată discuția)