avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contract asigurari sociale pentru PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contract asigurari sociale pentru PFA

Buna ziua,
Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real.
Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie pentru pensii).
Va rog mult sa-mi spuneti daca stiti cat anume voi fi obligata sa platesc lunar, adica ce procent aplicat la ce limita de suma si daca voi fi obligata sa platesc contributia si pe vreo perioada anterioara.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 08:30, 29 Octombrie 2010
cam in aceeasi situatie ma aflu si eu doar ca ma hartuiesc cu datorii din 2002 incoace.pot invoca legea 95/2006 si sa scap de datoriile 2002-2006?daca nu pot sa scap#-o exista vreo modalitate de esalonare? este vorba despre casa de sanatate.multumesc anticipat pt ajutor ca nu mai dorm din cauza lor
tantana din cate stiu te statul te poate "hartui" doar cu datoriile de pe ultimii 5 ani (2005 incepind). Ca sa te urmareasca pentru datorii din 2002 trebuie sa-ti fi trimis somatie pentru anul 2002 prin anul 2007. Daca asta e situatia nu prea ai cum sa scapi de ei. Din cate stiu cu fiecare notificare termenul de prescriptie se "reseteaza".
Inainte de legea 95/2006 a fost OUG 150 / 2002 care prevedea si ea obligativitatea platii. Se poate plati esalonat, eu am platit contributiile si am esalonat penalitatile, in modul asta nu mai cresc penalitatile. Esalonarea se face cam pe 6 luni, in martie m-au "depistat" cum ca nu am platit contributiile la sanatate si m-au taxat pe perioada 2005-2009. Am avut de plata 3907 RON contributiile + 2800 RON penalitatile. Am platit 3907 RON in martie si restul de 2800 pina in luna asta (de fapt mi-au trimis o noua somatie prin care imi spuneau ca figurez ca restantier si trebuie sa platesc pina pe 31 octombrie altfel ma executa).
E bine sa platesti contributiile, sa nu-ti mai creasca penalitatile. Lucru bun e ca la sanatate prima data se sting contributiile incepind cu contributia cea mai veche, dupa ce termini cu toate contributiile restante se trece la penalitati, incepind cu cea mai veche.
La pensii se plateste contributia / penalitatea cea mai veche, esalonarea nu-si prea are rostul, penalitatile curgand in continuare pentru contributiile neplatite la timp

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata carte de munca pfa gabriel20001 gabriel20001 salut mama mea are o frizerie pfa si nu sia platit cartea de munca din 2005 doar cas`ul si acuma ia venit de la casa judeteana de pensii o scrisoare prin care ... (vezi toată discuția)
Contributie casa de sanatate coman cristina coman cristina buna,sunt pfa din anul 2005 cu obiect de activitate in agricultura ,in oct. am primit decizie de impunere da la sanatate cu plta contributiei pe ultimii 5 ani ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac ,va rog din suflet sfatuitima giovana giovana in anul 2004 mi-am deschis o autorizatie de pers. fizica autorizata, ca taximetrist. in anul 2006 am mers la directia muncii sa-mi platesc retroactiv din urma ... (vezi toată discuția)