avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... depunere cerere divort - URGENT! va rog
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

depunere cerere divort - URGENT! va rog

Buna ziua, tuturor
amandoi vrem sa divortam si indeplinim conditiile pentru divortul de comun acord. Problema noastra este ca, desi amandoi ne desfasuram activitatea de zi cu zi in Tg. Mures, domiciliul stabil il avem pe Roman. Avem resedinta (viza de flotant) pe Tg. Mures, casatoria a fost incheiata in Tg .Mures dar domiciliul stabil e pe Roman.
Putem depune cererea de comun acord la Judecatoria Mures? Daca e de comun acord si nu avem nimic de impartit, avem nevoie de avocat?

Va rog mult un raspuns avizat.
Asistenta juridica a unui avocat nu este obligatorie, decat in anumite cazuri din penal!
Daca va descurcati printre "meandrele" juridice ale dreptului romanesc, nu va obliga nimeni sa apelati la un avocat!
Si daca va imbolnaviti si va puteti trata singur si stiti ce medicamente sa luati, si mai ales cand, nu este necesar sa mergeti la medic! Asa si cu dorinta dvs. de a apela sau nu la un avocat!!!!
Din punct de vedere al legislatiei procesual civile "domiciliu" nu inseamna rubrica scrisa in buletin, ci locul unde partea chemata in judecata locuieste efectiv si poate primi citatia. Cu atat mai mult, daca aveti vize de flotant pe Targu Mures acolo depuneti si cererea.
Nu aveti nevoie de avocat. E mai simplu decat la starea civila (e tot cu "da", dar lipsesc bomboanele, invitatii si sampania).
Nu aveti nevoie de avocat, procedura este destul de simpla si puteti depune actiunea la instanta din raza orasului unde dvs si sotul dvs va desfasurati activitatea.
Cererea de divort se depune la instanta unde sotii au avut ultimul domiciliu comun.Daca amandoi aveti aceeasi adresa de flotant, spre ex.la Tg.Mures, puteti sa depuneti cererea la judecatoria Tg.Mures.
Cum amandoi sunteti de acord,cererea se semneaza de ambii soti iar la primul termen de judecata trebuie sa fiti prezenti amandoi.
Sunt foarte lamurita,
va multumesc tuturor :)

Alte discuții în legătură

Divort lml lml Buna ziua, as dori sa-mi spuneti daca se poate cat costa un divort de un cetatean american, fara domiciliu comun, nu am locuit niciodata impreuna, nu avem ... (vezi toată discuția)
Lipsa viza flotant - proces-verbal contraventie fulminator fulminator Sa incep cu inceputul. Sunt cadru militar, sergent major, lucrez ca pompier in cadrul ISU Mures. Printre multele funtii care le posed mai am si facultatea ca ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor paula83 paula83 Sunt casatorita de 4 ani si jumatate si am un baietel de 4 ani. imi doresc sa divortez de sot pe motive de incompatibilitate si multe altele. problema e ca ... (vezi toată discuția)