avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lipsa calitatii procesuale active
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lipsa calitatii procesuale active

Va rog sa imi spuneti Exceptia lipsei calitatii procesual active prin care articol din CPC poate fi invocat? Cu respect, va multumesc...
Cel mai recent răspuns: nelush2103 , utilizator 06:01, 15 Octombrie 2010
legally a scris:

Nu cred ca se poate invoca exceptia lipsei calitatii procesuale active.Stiu ca de regula asociatiile de proprietari incheie acesate contracte cu societatile care furnizeaza energie...clegii din forumul privind asociatiile de proprietari cred ca va pot lamuri mai bine.Am sa mut acest subiect acolo.

----------------------------------
Situatia este exact asa cum am prezentat-o. Din cauza asa zisilor rai platnici s-au incheiat contracte individuale intre fiecare locatar si Regia Termo, exact pentru a nu avea de suferit bunii platnici, deci in atare conditii Asociatia de proprietari nu mai poate invoca dreptul de actiune in instanta asupra railor platnici si solicitarea de daune, decat pentru restul sumelor datorate catre ceilalti furnizori de servicii, exceptand sumele datorate catre Regia Termo cu care a fost incheiat contractul respectiv. Va multumesc mult.
zahariamarius a scris:

Buna ziua !
Consider ca se poate invoca cu succes aceasta exceptie in situatia prezentata de dumneavoastra.

------------------
Va multumesc mult, intradevar situatia este exact asa cum am prezentat-o.
In situatia expusa ,in care furnizorul de utilitati pentru o mai buna urmarire a recuperarii eventualelor restante ,a inteles sa incheie contracte individuale cu proprietarii,entitatea juridica asociatia de proprietari,nu mai are calitatea sa intervina sau sa faca cereri referitor la respectarea/nerespectarea clauzelor negociate si asumate de catre cele doua parti mentionate
Asociatia de proprietari ii actioneaza in judecata pe proprietarii respectivi pentru restantele pe care acestia le au la asociatie, nu la Regia Termo.
=D>Va multumesc, intradevar aveti dreptate. Cu mult respect Ioan L.=D>

Alte discuții în legătură

Contract individual regia termo nelush2103 nelush2103 Locatarii unui imobil au contract individual cu Regia Termo, pentru caldura si apa calda. Pe respectivele contracte lipseste semnatura Reprezentantului legal ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorii intretinere asociatie de locatari, nu proprietari Ramo Ramona Ramo Ramona Soacra mea locuieste intr-un imobil cu 6 apartamente unde nu exista asociatie de proprietari, ci doar de locatari, in ciuda faptului ca toti locatarii sunt si ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale FeliciaVincze FeliciaVincze Buna ziua Am semnat un contract de vanzare pentru prietena mea plecata in strainatate, cu o procura speciala facuta la un notar public, eu nu am primit ... (vezi toată discuția)