avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract individual Regia Termo
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract individual Regia Termo

Locatarii unui imobil au contract individual cu Regia Termo, pentru caldura si apa calda. Pe respectivele contracte lipseste semnatura Reprezentantului legal al Asociatiei ( Presedintele ), acesta nesemnandu-le. Locatari care nu au solicitat conform art. 7 din Legea 230 înscrierea ulterioara ca membru în Asociatie, I SE REFUZA ( fara motivatie ) solicitarea scrisa de inscriere. Restantieri cu plata la întretinere. Amenintari din partea Administratorului, cu datul în judecata a acestora. INTREBARE: Este vorba de o procedura legala, prin care acesti „ locatari „ pot fi dati in judecata de catre Asociatie, pentru restanta la intretinere, atata timp cat ASOCIATIA nu este parte semnatara a contractului individual incheiat intre locatar si Regia Termo ( scuza Presedintelui „„ nu stia ca trebuie sa semneze asa ceva „ #-o ), motivatia Presedintelui de refuz al inscrierii ulterioare în Asociatie, este ca „ cererea solicitarii de inscriere ulterioara s-a facut în baza art. 7 din Legea 230, si nu in baza NORMELOR DE APLICARE A LEGII 230, deci CONFUZIE din partea Administratorului. Nu Regia Termo este cea indreptatita sa cheme in judecata rai platnici PENTRU SUMELE cu titlu de cheltuieli cu apa calda si caldura ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: RaDracones , utilizator 13:17, 25 Iunie 2010
In situatia contractelor individuale,furnizor servicii-proprietar,nu se justifica implicarea asociatiei de proprietari
Administratorul nu detine autoritatea si prerogativa sa ameninte cu datul in judecata
In situatia in care semnatarul contractului individual de furnizare servicii,nu se achita de obligatia achitarii in temen a c/v servicii,furnizorul detine dreptul legal sa desfasoare demersuri recuperare restante ,pe cale amiabila sau prin instanta
Cine primeste factura de la Termo, asociatia sau proprietarii?
Asociatia poate chema in judecata restantierii la cotele de intretinere rezultate din impartirea facturilor venite la asociatia de proprietari, pe numle acesteia si pe care acestia nu le platesc.
Pentru facturile venite pe numele proprietarului, societatea care emite factura se descurca singura cu abonatul, n-o face prin intermediul asociatiei. Ati putea fi mai clar?
Ce legatura are chemarea in judecata cu primirea in asociatia de proprietari?
Inscrierea in asociatie nu trebuie sa fie aprobata de cineva, ea doar se face si se depune la asociatie. Confuzia presedintelui sau a administratorului nu este relevanta atata timp cat aceasta cerere se face in conformitate cu legea.
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
elga50, moderator
La noi in oras - Iasi, se practica de mai multa vreme aceasta solutie, respectiv proprietarii unui bloc/scara incheie Conventii individuale cu furnizorul de agent termic.
Sigur, la inceput a fost necesar sa se incheie un protocol intre as. prop. si furnizor cu privire la situatiile (debitele) de la care trebuia sa se porneasca in relatiile proprietar/furnizor de energie termica. Din acel moment furnizorul de energie termica nu ne mai trimite factura privind consumurile de ag. termic pentru acele blocuri/scari, pe lista de plata proprietarii figureaza pe zero, in schimb furnizorul ataseaza la lista noastra de plata situatiile lor cu privire la costuri/plati debite.
Nu am inteles ce treaba are presedintele as. prop. cu aceste situatii daca dvs. aveti relatii contractuale separate?
Asa cum spune si d-na @elga50 pentru inscrierea ulterioara in as. prop. este necesar sa adresati o cerere simpla conducerii as. prop. sa completati un acord de asociere si cam gata... In fapt si pana acum proprietarii respectivi faceau parte din as. prop. insa nu prea aveau drepturi, insa obligatii la greu..., nu puteau sa fie alesi in structurile as. prop....
Da, aveti dreptate, insa s-au facut demersurile pentru trimiterea in Instanta, de catre Asociatia de Proprietari.....
Multumesc elga50, facturile vin pe numele fiecarui proprietar in parte, iar sumele respective se pot achita la sediul Regiei Termo sau la As de Proprietari. Referitor la inscrierea in asociatie, tocmai asta este problema, ca in conformitate cu art. 7 din Legea 230 ( înscrierea ulterioara ca membru în Asociatie ) Presedintele As de Proprietari a refuzat inscrierea, deci poti fi considerat ca fiind MEMBRU al Asociatiei doar pentru ca locuiesti in acel imobil, fara sa ti se accepte cererea de inscriere ? Iar apoi sa fi dat in judecata de Asociatia care nu „„ te-a primit „„ atat timp cat ai contract individual cu un prestator de servicii ???
Va multumesc...

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii procesuale active nelush2103 nelush2103 Va rog sa imi spuneti Exceptia lipsei calitatii procesual active prin care articol din CPC poate fi invocat? Cu respect, va multumesc... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere grigorevasile grigorevasile Poate furnizorul de energie termica sa ia masuri impotriva datornicilor la intretinere,nevand incheiat un contract individual? (vezi toată discuția)
Cum recupereaza furnizorii de utilitati datoriile de la asociatia de proprietari? merepere merepere pe scurt: am patit-o cu administratora. asociatia are datorii mari la RADET. am facut esalonari insa nu toti proprietarii platesc pe motiv ca vor gasi metode ... (vezi toată discuția)