avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract individual Regia Termo
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract individual Regia Termo

Locatarii unui imobil au contract individual cu Regia Termo, pentru caldura si apa calda. Pe respectivele contracte lipseste semnatura Reprezentantului legal al Asociatiei ( Presedintele ), acesta nesemnandu-le. Locatari care nu au solicitat conform art. 7 din Legea 230 înscrierea ulterioara ca membru în Asociatie, I SE REFUZA ( fara motivatie ) solicitarea scrisa de inscriere. Restantieri cu plata la întretinere. Amenintari din partea Administratorului, cu datul în judecata a acestora. INTREBARE: Este vorba de o procedura legala, prin care acesti „ locatari „ pot fi dati in judecata de catre Asociatie, pentru restanta la intretinere, atata timp cat ASOCIATIA nu este parte semnatara a contractului individual incheiat intre locatar si Regia Termo ( scuza Presedintelui „„ nu stia ca trebuie sa semneze asa ceva „ #-o ), motivatia Presedintelui de refuz al inscrierii ulterioare în Asociatie, este ca „ cererea solicitarii de inscriere ulterioara s-a facut în baza art. 7 din Legea 230, si nu in baza NORMELOR DE APLICARE A LEGII 230, deci CONFUZIE din partea Administratorului. Nu Regia Termo este cea indreptatita sa cheme in judecata rai platnici PENTRU SUMELE cu titlu de cheltuieli cu apa calda si caldura ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: RaDracones , utilizator 13:17, 25 Iunie 2010
Intr-adevar este o situatie hilara. Presedinta aleasa, nemembra a asociatiei, refuza adeziunea proprietarilor la o asociatie pe care de fapt n-are dreptul s-o conduca. Super =D> Halal asociatie!

Da, ati sistematizat corect situatia. Cei care nu au contract direct cu furnizorul ....stau la mana presedintei nemembra a asociatiei, dar nici asociatia nu o pot chema in instanta pentru ca asociatia nu este furnizor de agent termic, ci un intermediar intre furnizor si proprietari, fara raspundere in calitatea utilitatilor. In schimb asociatia poate chema in instanta furnizorul.....care va castiga ... :(
Eu zic sa nu mai asteptati vremuri mai bune, ci sa incercati sa vi le creati singur(i), in masura in care puteti!
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
elga50, moderator
:P Da in lume se intampla multe MINUNI , insa in ROMANIA sunt „„ cele mai multe !!!„ Amalgam de situatii in realitate, si asa este HALAL ASOCIATIE. Insa cred ca cei care deslusesc intradevar acest hatis necunoscut al legislatiei cu privire la Asociatiile de Proprietari, ar trebui sa sprijine cetatenii pentru modificarea si clarificarea situatiilor. Este drept ca nici persoanele direct interesate, adica LOCATARII nu se straduiesc sa isi usureze exitenta..... S-a depus sesizare si catre Primaria Brasov, insa dupa multe „„ scandaluri si asa zise amenintari cu palngeri penale„„, s-au deranjat sa faca un CONTROL, adica au chemat reprezentantii asociatiei la Primarie :P#-o s-a dat un AVERTISMENT, si cam atat. Nu s-au mai facut verificari sa se observe daca s-a rezolvat ceva. Sa va mai spun una: o asa zisa persoan a functionat ca ADMINISTRATOR ani buni, insa fara a indeplinii reglementarile legale, adica fara a avea ATESTAT, subsemnatul am adus o firma specializata in administrare asociatiei, insa locatarii au fost IMPULSIONATI sa nu accepte. Iar reprezentantii Primariei nu au luat NICI O MASURA IMPOTRIVA ACESTEI ASA ZIS ADMINISTRATOR DE ASOCIATIE. Asa s-a ajuns la situatia in care s-a „„ IMPLEMENTAT ACEASTA PRESEDINTA „„, CACI DE FAPT ACEASTA ESTE O STUDENTA CARE HABAR NU ARE PE CE LUME TRAIESTE, ce sa mai spun de legislatia in materie. S-a refzat eliberarea unor inscrisuri, cum ar fi copii dupa anumite procese verbale, dupa listele de plata, sub motivul ca „„ Daca ne spuneti ....pentru ce va trebuie !!! si oricum listele ...sunt afisate lunar...”„”:PX-(
Deci ce altceva sa mai spun ???
X-( pffff ca la noi la nimeni...

Idea este ca de cele mai multe ori totul pleaca de la lipsa de implicare a membrilor asociatiei... adica de la noi.
In privinta Primariei Bv... mai bine nu comentez #-o

Domnule nelush2103, sunteti brasovean de-al meu B-), nu va faceti griji pentru un administrator fara atestat ca poate e unul care stie ce sa faca, sa va faceti griji pentru administratorii care au atestat si care habar nu au cu ce se mananca administrarea asociatiei. Am avut unul dar am scapat de el :thumbup:

Cat priveste firmele "specializate" :hm: am vrut si noi sa aducem una, problema este ca nu prea fac administrare. Tot ce fac este sa treaca odata pe saptamana pentru incasari. E destul de greu cand ai o problema urgenta sa stai sa astepti o zi pana e cineva liber la firma sa vina sa se ocupe de probleme. Mai trebuie sa treaca ceva timp pana o sa apara si adevaratele firme de administrare.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
RaDracones, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii procesuale active nelush2103 nelush2103 Va rog sa imi spuneti Exceptia lipsei calitatii procesual active prin care articol din CPC poate fi invocat? Cu respect, va multumesc... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere grigorevasile grigorevasile Poate furnizorul de energie termica sa ia masuri impotriva datornicilor la intretinere,nevand incheiat un contract individual? (vezi toată discuția)
Cum recupereaza furnizorii de utilitati datoriile de la asociatia de proprietari? merepere merepere pe scurt: am patit-o cu administratora. asociatia are datorii mari la RADET. am facut esalonari insa nu toti proprietarii platesc pe motiv ca vor gasi metode ... (vezi toată discuția)