avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatia emisa Intrerupe termenul de prescriptie?
Discuție deschisă în Executare silită

Somatia emisa Intrerupe termenul de prescriptie?

Dau o situatie concreta: Am debit inregistrat in 2002, somatii emise pentru acest debit in fiecare an. Somatiile emise intrerup termenul de prescriptie, fiindca curtea de conturi incearcasa impute aceste sume organului de executare. Daca da in baza la ce (lg., art.) si cum pot argumenta acest lucru celor de la curte. :(

Multumesc.
Nu , numai notificarea si cererea de chemare in judecata intrerup cursul prescriptiei extinctive .
Cu privire la cel de-al doilea caz de intrerupere , este necesar ca cererea de chemare in judecata sa nu fie anulata , respinsa , permita , sau reclamantul sa-si fi exprimat vointa de a renunta la ea.
Da! Caută în Codul de procedură civilă.Unde Codul de procedură fiscală nu prevede clar, se aplică dispozițiile din Codul de procedură civilă , caută -somatia întrerupe termenul de prescripție, în Codul de procedură civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate intrerupe sau suspenda cursul prescriptiei exctinctive o actiune in somatie de plata? cosminculea cosminculea In cadrul unei societati comerciale unde activez, am intampinat urmatoarea problema: -creditoarea avea de recuperat o datorie de aproximativ 5.000 Euro; -am ... (vezi toată discuția)
Notificare bendeac bendeac in cazul unui contract ce constituie tiitlu executoriu : 1)Dupa comunicarea titlului executoriu si a somatiei , deci dupa inceperea procedurii de executare ... (vezi toată discuția)
Intreruperea termenului de prescriptie cristianus cristianus Vreau sa va intreb, din cate stiu eu si s-ar putea sa ma insel, printr-o notificare scrisa catre o soc. com. care trebuie sa ne achite o diferenta de pe o ... (vezi toată discuția)