avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bilet la ordin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bilet la ordin

Sunt un IFN, am calitatea de fidejusor intr-un contract de credit. Conform unei conventii de garantare intre mine si banca, beneficiarul creditului ar fi trebuit sa emisa un bilet la ordin in alb la "suma" si " scadenta" in favoarea bancii iar in cazul in care acesta nu platea creditul urma sa plateasca IFN-ul iar banca la randul ei sa gireze biletul la ordin IFN-ului.
Problema:
Biletul la ordin nu a fost emis in favoarea bancii ci direct in favoarea IFN-ului, ba mai mult banca completeaza suma de plata si il gireaza in favoarea IFN-ului desi nu era emis pentru ea ( deci practic nu are calitatea de posesor dupa cum arata BO ).
IFN-ul urmeaza sa-i faca plata bancii insa nu imi dau seama ce probleme ar putea sa se iveasca cand voi executa BO - in primul rand BO a fost emis in favoarea IFN-ului desi trebuia in favoarea bancii, banca la girat si a completat suma de plata desi nu era posesor. Voi ce parere aveti?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
Salagean Vasilica, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 09:16, 7 Octombrie 2010
Confuz.
Ideea este urmatoarea: daca un biletul la ordin a fost emis in favoarea IFN-ului si nu in favoarea Bancii cum putea Banca sa gireze acest bilet IFN-ului , daca nu era al ei ba mai mult cum putea sa-i completeze rubricile in alb daca nu ea era posesorul?
Conform unei conventii de garantare intre mine si banca, beneficiarul creditului ar fi trebuit sa emisa un bilet la ordin in alb la "suma" si " scadenta" in favoarea bancii

Se pare ca banca a respectat clauzele conventiei de garantare dupa cum spuneti. Daca beneficiarul a emis biletul catre IFN, a fost desigur, o eroare pe care banca a reparat-o in baza conventiei.
Atat timp cat se respecta clauzele si suma inscrisa pe BO ajunge unde trebuie nu cred ca mai are relevanta circuitul BO care, dupa cum spuneti s-a facut invers.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare bo fara circuit bancar?? aurell aurell ce stiti de compensarile in trei prin BO fara circuit bancar? o cunostinta are problema asta. adica x da bilet la y, y il gireaza la z si z avand o datorie la ... (vezi toată discuția)
Bo girat pneuros pneuros ce se intampla daca girez un bo si acesta este refuzat la plata cine va trebui sa plateasca? (vezi toată discuția)
Bo in alb avalizat rapoimpex rapoimpex Mă interesează un punct de vedere cu privire la: 1. BO lăsat în alb, avalizat ca persoana fizică de mine, emis de o societate comercială care ulterior ... (vezi toată discuția)