avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... bani publici...?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

bani publici...?

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in urmatoarea problema.
Daca cei trei membri ai unei asociatii sunt institutii publice, banii pe care acestea ii aloca asociatiei sunt cheltuiti ca bani publici sau au regim privat?
Obiectul va consta in activitati sportive.Referitor la acest aspect, cum vor fi platiti sportivii...in afara unui contract de munca mai exista si o alta posibilitate?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nac , utilizator 10:47, 8 Octombrie 2010
Sa mai dau cateva amanunte. Cei trei membri sunt persoane juridice, adica o primarie si doua societati. Daca fondurile vin de la primarie, adica din bani publici, care este regimul de folosire a banilor...ca si banii publici sau pot fi folositi ca surse private ale asociatiei. Nu stiu cum sa ma fac inteleasa mai bine.:(
Chiar nimeni nu-mi poate spune nici cea mai mica informatie?:(
Asociatia constituita are caracterul de institutie privata, intrucat nu a fost eventual constituita prin hotarare de guvern.
Insa, orice suma de bani care provine de la autoritatile publice locale sunt fonduri bugetare, prin care se finanteaza respectiva asociatie.
Plata respectivilor sportivi se face in conformitate cu prevederile legale, conform destinatiei stabilite de catre finantatori ori fie conform legislatiei muncii fie conform altor prevedri legale cu caracter special.
Trebuie sa aveti insa in vedere ca fiind bani de la bugetul local, va fi necesarab raportarea si justificarea transparenta a acestora pentru a evita eventuale probleme cu Curtea de Conturi(adica sa nu va puna ai returna).
Va multumesc!
Din discutiile cu diverse persoane, a rezultat aceasta contradictie a folosirii banilor, in regim public sau privat, avand in vedere ca institutie publica este doar primaria si o societate finantata tot de primarie. Cel de-al treilea membru este privat.In acest caz, cred ca toate cheltuielile trebuie detaliate in functie de folosirea lor, adica sa fie controlate mai usor ....Curtea de Conturi sau Garda Financiara.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie asociatie sportiva banicaflorin banicaflorin Buna seara, as dori sa ma ajutati cu ceva sfaturi privind o donatie de la Consiliul Local. Detin o Asociatie Sportiva cu personalitate Juridica de 5 ani,pana ... (vezi toată discuția)
Achizitii lorellay lorellay Daca sunt o asociatie sportiva si obtin fonduri pe legea 350/2005 finantari nerambursabile de la bugetul local, achizitiile din cadrul contractului trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Club sportiv de drept public Covrix Covrix Buna ziua, Sunt salariat in cadrul unei primarii si se doreste infiintarea unui club sportiv. La ora actuala exista o asociatie sportiva fara personalitate ... (vezi toată discuția)