avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inchiriere sala de sport !
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inchiriere sala de sport !

Buna ziua ! Pot inchiria sala de sport de la scoala unde sunt angajat? Vreau sa-mi infiintez o Asociatie Sportiva privata, binenteles, ca mai apoi sa inchiriez pozitii in sala de sport a scolii unde activez de 8 ani? Am oare voie legal? Am inteles de la mai multe persoane ca as intra in conflict de interese si Anaf-ul nu-mi da voie? Stiti care este legea sau articolul de lege care mentioneaza asa ceva?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:54, 11 Septembrie 2024
Nu cu anaf-ul ci cu administrația locala (Primarie). Sunt localități în tara unde nu se mai da voie sa se închirieze sălile de sport catre asociatii și firme private.
Vorbiți cu conducerea scolii, inspectoratul școlar sau chiar cu cei de la primarie.
Oricum închirierea o veți face in baza unui contract de inchiriere pentru cateva ore pe zi sau saptamana, după înființarea asociatiei.
Legislatia ONG nu pune asemenea conditii. Trebuie sa verificati legislatia privind functia publica si prifind statutul cadrelor didactice, aspect ce nu tine de aceasta sectiune a forumului. Dar ar fi ciudat sa existe asa o interdictie cat timp nu sunteti tot Dvs. cel care ar lua decizia, ex. sa fiti directorul scolii si sa fie atributia directorului sa aprobe asa un contract.... Cat timp nu sunteti implicat in luarea acelei decizii din partea scolii, in principiu nu ar trebui sa fie problema, dar e de verificat legislatia speciala in domeniu. ANAF-ul oricum nu are nici o atributie in acest domeniu, cel mult CUrtea de Conturi ar putea avea obiectii si institutia care finanteaza scoala ( Primaria? ) ref. cui si in ce conditii inchiriaza spatii, sa nu fie la pret sub cel al pietei pe motive de relatia conducerii scoalii sau a cui aproba cu persoanele care controleaza entitatea care primeste in folosinta spatiul in cauza....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aerobic in scoala silviadima silviadima buna ziua, Sunt invatator si , in acelasi timp instructor aerobic in baza unui contract de voluntariat , fara atestat. As dori sa organizez in scoala ore ... (vezi toată discuția)
Inchirierea unei sali de sport constructorul constructorul Sala de sport a unei scoli,e solicitata de un club sporiv,sa fie folosita 2 ore pe zi(seara,seara cand nu sunt cursuri).In contextul in care in scoala exista o ... (vezi toată discuția)
Reclamatie alexandrulb alexandrulb Buna ziua, am dorit sa inchiriez o sala de sport din incinta unui liceu din Bucuresti, 2 ore pe sapataman, in week-end (sambata), am mers si am vorbit cu ... (vezi toată discuția)