avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inchirierea unei sali de sport
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inchirierea unei sali de sport

Sala de sport a unei scoli,e solicitata de un club sporiv,sa fie folosita 2 ore pe zi(seara,seara cand nu sunt cursuri).In contextul in care in scoala exista o asociatie neguvernamentala de tineri,este legal chiria obtinuta de la clubul sportiv sa se faca sub forma de sponsorizare catre aceasta organizatie?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 17:34, 17 Octombrie 2010
Atata timp cat contractul de inchiriere se incheie cu scoala, veniturile din chirie apartin scolii. Daca ONG-ul are ca asociat scoala, atunci scoala poate contribui cu anumite sume (cotizatie sau alte venituri prevazute de statut), insa chiria nu poate merge direct la ONG ca si sponsorizare.
Si inca ceva .... teoretic sala de sport face parte din domeniul public al localitatii, asupra bunurilor din domeniul public dispune Consiliul local. Trebuie sa vedeti execat daca scoala are competenta de a inchiria aceasta sala de sport.
Asociatia respectiva nu are dreptul de a incheia vreun act pe bunurile scolii, proprietarul fiind consiliul local. Nici sponsorizarea nu poate fi valabila de vreme ce folositi bunurile. Solutia este un contract de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum organizez legal un eveniment de tip bal cu artisti? robertionut665 robertionut665 Cum organizez legal un eveniment de tip bal cu artisti intr un local cu intrare pe baza de bilet, am nevoie sa am firma pentru a primii sponsorizare din partea ... (vezi toată discuția)
Ce forma legala poate lua o comunitate de membri asociati in baza unei taxe de inscriere anuale? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Daca doresc sa infiintez o comunitate de membri (asociati) cu aceeasi orientare profesionala, si care si-au capatat statutul de membri in baza unei taxe anuale ... (vezi toată discuția)
Infiintare entitate legala pentru activitate sportiva danv09 danv09 Buna ziua. M-ar interesa sa-mi deschid o firma, sau o forma de reprezentare legala care sa-mi permita sa intreprind actiuni de vanzare a unor bunuri ... (vezi toată discuția)