M-ar interesa sa-mi deschid o firma, sau o forma de reprezentare legala care sa-mi permita sa intreprind actiuni de vanzare a unor bunuri (masinute electrice, piese pentru ele, posibil servicii de mentenanta).
Nu stiu daca forma potrivita ar fi SRL, PFA sau club sportiv.
Clubul exista deja si isi desfasoara activitatea in SUA, Malaezia, China si Canada. Prin urmare am dori sa ne afiliem cumva acestui club, si aici, in Romania.
Obiectul clubului il au competitiile pe circuite proprii (piste demontabile), intre masinute electrice. In spatele acestei activitati s-ar continua crearea unei comunitati de entuziasti ai acestui sport daca doriti.
Am intra in contact deci cu scoli, centre educationale, afaceri locale, posibil municipalitate (Oradea) in vederea obtinerii unor autorizatii pentru desfasurarea activitatilor pe spatii publice (parcuri). Posibil sa nu fie cazul interactionarii cu municipalitatea, activitatile putandu-se desfasura in spatii precum sali de sport ale scolilor, spatii de entertainment din mall-uri, etc.
Masinutele vor fi achizitionate in regim retail, deci nu wholesale, din tari straine (si deseori reprezentatele clubului din diferite tari schimband intre ele diferite masinute, piese, etc.) prin urmare comercializarea lor neputand fi considerata import (ma insel ?)
Comercializarea masinutelor va fi disponibila si cu numerar insa clubul va promova un sistem propriu de achizitie, bazat pe puncte, pe care membrii le pot primii prin buna purtare la scoala, obtinerea de note bune, aducerea de membrii in club, putand folosi ulterior acele puncte pentru achizitia unor masinute, piese, etc.
Fireste, toate masinutele si inclusiv bateriile reincarcabile (se vor folosi doar baterii reincarcabile) putand fi si inchiriate, nu neaparat achizitionate, folosind bani reali.
Prin urmare, as dori sa stiu ce costuri ar implica infiintarea unui club (daca ar fi nevoie de asa ceva, comercializarea fiind ceva tert, mult mai redusa ca activitate - pana la urma oricine poate vinde direct cuiva, fara sa reprezinte o entitate legala/fiscala).
Vreau doar sa ma asigur ca nu voi reprezenta o problema pentru fiscalitatea locala prin desfasurarea activitatii de vanzare.
Pfa antrenor
liliana27
As vrea sa stiu daca este legala desfasurarea activitatii de antrenor ca PFA, intr-un club cu un sistem organizat de selectie, pregatire si participare la ... (vezi toată discuția)