avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Bună ziua! Pentru codul caen 9312, activități ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Bună ziua! Pentru codul caen 9312, activități cluburilor sportive, ...

Bună ziua! Pentru codul caen 9312, activități cluburilor sportive, am citit pe site-ul caen.ro ca nu este nevoie de autorizație de funcționare de la primarie. Întrebarea este daca am nevoie de acordul vecinilor daca o Asociație de Club Sportiv vrea sa desfășoară activitatea (antrenamente cu diverse echipamente sportive cu membrii clubului) in același loc unde este și sediul Asociației. Trebuie declarat spațiul la primarie? Sau ajunge autorizatia de funcționare de la Ministerul Tineretului și Sportului împreună cu CIS? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:12, 15 Noiembrie 2022
Autorizatia de functionare de la Ministerul Sportului vizeaza respectarea legislatiei sportive, asa cum judecatoria la acordarea personalitatii juridice verifica si confirma respectarea OG 26/2000 privind asociatiile si fundatiile. O eventuala autorizare de functionare de la Primarie vizeaza cu totul alte scopuri si alte aspecte, si anume conditiile de prestare de servicii de piata - conform OG 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață. In primul rand aceasta vizeaza activitati COMERCIALE si deci daca acele antrenamente sunt destinate membrilor clubului, din start nu se pune problema aplicabilitatii OG 99/2000 indiferent de natura acelei activitati. IN al doilea rand, daca e ceva pentru public, contra cost, deci se poate considera activitate comerciala, e de verificat daca se incadreaza in categoriile de servicii de piata vizate de acel OG, care e un act normativ de protectia consumatorilor. E discutabil daca un club sportiv, chiar daca organizeaza cursuri / antrenamente contra cost si pentru nemembri, este "comerciant" in sensul OG 99/2000 si daca aplicabilitatea Legii 69/2000 nu cumva se poate considera ca il scoate de sub incidenta OG 99/2000 art.3 alin.3) lit.i) din aceata care prevede ca nu se aplica la "i) produsele și serviciile de piață reglementate prin acte normative speciale". Daca o analiza adupra doctrinei, jurisprudentei si practicii adminsitrative ar concluziona ca totusi clubul sportiv ar face acele antrenamente intr-o forma care l-ar califica ca si comerciant in sensul OG 99/2000 si ca incidenta Legii 69/2000 nu ar fi totusi calificabila ca act normativ special ce reglementeaza un anumit tip de serviciu de piata, ramane de analizat incadrarea in lista de domenii pentru care se aplica OG 99/2000 - si anume ANEXA la OG 99/2000. Or, anexa e bazata pe clasificarea CAEN si este evident ca NU cuprinde genul acesta de activitati. Concluzia este ca NU exista baza legala ca Primaria sa pretinda dreptul ei de a autoriza si obligatia clubului de a cere si obtine autorizatie pt orar de functionare. Indirect are nevoie de autorizare daca destinatia acelui spatiu nu este dpdv urbanistic si in cartea funciara consemnat ca si compatibila cu o sala de antrenamente sportive si trebuie sa obtina acea schimbare de destiantie.... in lipsa careia ar putea avea diverse probleme cu vecinii si / sau autoritatile, de ex. la autorizare dpdv SSU / SU sau de securitate la incendiu sau protectia muncii sau sanitara etc. in functie de diversi factori specifici de care depinde daca va avea sau nu nevoie de asemenea autorizatii sau avize de la diverse autoritati deconcentrate ( NU de la Primarie)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se obtine un certificat de identitate sportiva? radudan radudan Poate un ONG (asociatie) sa obtina un Certificat de Identitate Sportiva daca nu este asociatie sportiva sau club sportiv? Daca nu, ce poate sa faca pentru a ... (vezi toată discuția)
Dovada patrimoniu extras cont asociatie club sportiv Mihail Preda Mihail Preda Buna ziua! Am infiintat o asociatie club sportiv conf oug 26/2000! Am toate actele inclusiv CIF. Pt a obtine Certificatul de Identitate sportiva imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! pe site-ul caen.ro apare ca pentru codul caen 9312 ... lunguemi lunguemi Bună ziua! Pe site-ul caen.ro apare ca pentru codul caen 9312 -activități ale cluburilor sportive nu necesita autorizatie de functionare de la primarie. ... (vezi toată discuția)