AM INCHIRIAT DE LA PRIMARIE,UN APARTAMENT PE O DURATA DE 15 ANI.
AM PRELUAT APARTAMENTUL,AM FACUT PROCES VERBAL DE PREDARE-PRIMIRE AL ACESTUIA IN CARE AM ARATAT TOATE PROBLEMELE PE CARE LE AM GASIT.
APARTAMENTUL SE AFLA INTR O SITUATIE DEPLORABILA,FARA APA,CURENT,USI SI FERESTRE SPARTE,ETC.
IN CONTRACT AM PUS CLAUZA CA POT INVESTI IN ACEST APARTAMENT SI IL POT FACE DE LOCUIT SI CA VOI FI DESPAGUBIT LA INCETAREA CONTRACTULUI IN BAZA FACTURILOR SI DEVIZELOR PREZENTATE.
MAI MULT DECIT ATIT AM FACUT SI O CERERE PRIN CARE AM OBTINUT ACORDUL PRIMARIEI DE A INVESTI IN ACEST IMOBIL.
AM INVESTIT MULT IN ACEST IMOBIL(CU DOCUMENTE), IAR INTRBAREA MEA ESTE DACA AM FACUT BINE SI DACA CINEVA MA POATE DA AFARA INAINTE DE EXPIRAREA CONTRACTULUI? FAC PRECIZAREA CA NU ESTE CADASTRU SI CONTRACTUL NU ESTE INTABULAT.
VA MULTUMESC!
1. Cauzele si motivele rezilierii contractului dvs. sunt cele genral valabile pentru orice contract de acst tip. Singura probşlema majora ar putea-o constitui situatia revendicarii apartamentului de catre un eventual proprietar in baza legilor retrocedarii si despre care nu aveau cunostinta partile la data incheierii contractului;
2. Despagubirile, de fapt intoarcerea cheltuielilor dvs. se pot cere in baza contractului incheiat, daca acesta prevede acest lucru, iar daca nu ar fi prevazut se putea introduce o actiune in instanta pe temeiul imbogatirii fara justa cauza. Importanta, in ambele situatii este existenta probatoriului;
3. Intabularea are numai un efect de opozabilitate fata de terti a contractului, care opozabilitate ar conta mult numai in situatia in care cineva ar avea conservat un drept asupra aceluiasi bun. Existenta sau inexistenta ei nu ar putea inlatura insa nici restituirea bunului unui proprietar pe temeiurile legale ale retrocedarii si nici drepturile dvs. de creanta in privinta investitiilor facute.