avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Achizitionare casa nationalizata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Achizitionare casa nationalizata

Buna ziua,
Am depus la AFI si la Primaria Municipiului Bucuresti o adresa cu privire la un apartament care face parte dintr-o casa nationalizata, in care nu mai locuiesti nimeni de peste 10 ani de zile, astfel incat, sa aflu care este situatia imobilului si daca imi pot exprima intentia de a-l achiziona.

Raspunsurile au fost urmatoarele:

AFI : "Spatiul de la adresa mentionata nu se afla, pana la data prezentei in evidenta institutiei noastre, intrucat activitatea fostului administrator de zona SC Titan AL SA, nu a fost preluata in totalitate. Pentru clarificarea situatiei juridice , va rugam sa va adresati PMB."

PMB: "Raspunzand adresei dvs, va facem cunoscut ca in baza noastra de date privind revendicarile imobiliare aflate pe rolul instantelor judecatoresti, la data redactarii prezentei, nu exista inregistrat niciun proces cu privire la imobilul de la adresa mentionata.
Mentionam ca institutia noastra nu detine informatii pentru perioada martie-octombrie 2008, intrucat baza de date a fost deteriorata si nu a mai putut fi restaurata.
Precizam ca in baza de date a PMB, Serviciul instante civile si contencios administrativ, nu certifica existenta sau inexistenta proceselor aflate pe rolul instantelor judecatoresti, ci are doar caracter informativ"

Pe scurt, nu mi-au zis nimic concret. Intrebarea mea este daca mai este ceva de facut in situatia data ? excluzand sa merg in instanta pentru clarificari..
De asemenea, daca reusesc sa iau legatura cu fostul chirias, care probabil inca exista in evidentele primariei cu aceasta titulatura,desi nu mai locuieste acolo de peste 10 ani, sunt posibile niste demersuri legale prin care sa imi poata ceda proprietatea ?

Multumesc pentru rabdarea de a citi!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:40, 2 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e clar ca mai aveti de cautat. cat despre chirias, chiar daca il gasiti, nu veti putea face cu el nici un demers legal: inteleg ca vreti sa cumparati, iar el nu e proprietar. daca el ar fi putut sa cumpere, sigur ar fi facut-o
Ma gandeam la posibilitatea de a plati o suma chiriasului astfel incat sa cedeze contractul de inchiriere, dar numai dupa ce ma asiguram ca pe urma pot face demersurile pentru achizitionare, dar cred ca aveti dreptate, probabil sunt niste lucruri la mijloc pe care nu am de unde sa le cunosc.
Adrian Dimitriu a scris:

e clar ca mai aveti de cautat. cat despre chirias, chiar daca il gasiti, nu veti putea face cu el nici un demers legal: inteleg ca vreti sa cumparati, iar el nu e proprietar. daca el ar fi putut sa cumpere, sigur ar fi facut-o

mai intai, contractul chiriasului trebuie sa permita subanchirierea, e singura modalitate ca sa puteti ajunge in imobil. insa daca veti avea contractul de inchiriere, veti avea si proprietarul, cel putin cel initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, mi-a fost restituit in natura prin legea 10/2001 un ... OanaLuiza OanaLuiza Buna ziua, mi-a fost restituit in natura prin legea 10/2001 un apartament ocupat de un chirias. Procesul verbal de punere is posesie eliberat de PMB a fost ... (vezi toată discuția)
Casa cumpărată de la stat fără pod Emiliana15 Emiliana15 Bună ziua! Am și eu o nelămurire în leg cu o casa cumpărată de la stat în care nu figurează podul. Cu ceva timp în urma am achiziționat o casa de la ... (vezi toată discuția)
In evidente figureaza doar cererea de restituire fara solutionare din anul 2001 pe legea 10/2001 dumioc2012 dumioc2012 vreau sa vand un apartament intr-o casa nationalizata.este achizitionat integral prin legea 112/aceasta lege este abrogata de Legea nr./2010- Voiculescu.am ... (vezi toată discuția)