Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca mai beneficiez de somaj in conditiile in care angajatorul nu imi poate da adeverinta completata integral cu datele privind nr si data ordinului de plata cu care sa facut plata contributiilor catre somaj pentru 6 luni din cele12 necesare . Precizez ca am am solicitat si am primit de la Oficiu de munca din Pitesti stagiul meu de cotizare.In aceasta hartie apare ca toate cele 12 luni apar ca platite, dar dupa cum va scriam mai sus angajatorul nu mai gaseste numerele OP de plata. Ce as putea face in aceasta situatie. Credeti ca nu m-as incadra in cerintele necesare acordarii indemnizatiei de somaj. Va multumesc
1. Adeverinta solicitata dovedeste ca angajatorul a platit contributia lunara la somaj (cota parte platita de el si cota parte retinuta salariatului pe statul de plata).
2. Motivul ca nu gaseste ordinele de plata este aiurea pentru ca el are o arhiva minima unde tine documentele contabile (sau sa intrebe pe persoana care tine contabilitatea firmei).
3. Este posibil sa nu fi platit contributia lunara si acum motiveaza prin negasirea ordinelor de plata. In acest caz nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Poate merge la Banca sau la Trezorerie, unde a depus ordinele de plata pe cele 6 luni si sa ceara sa faca o copie dupa ele.
Adeverinta somaj
perlutza
Buna seara,
am o intrebare referitoare la adeverinta de somaj.
daca angajatorul nu stie sau a pierdut ordinele de plata cu care s-a achitat contributia ... (vezi toată discuția)