avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daca unul din parteneri nu vrea sa divorteze cum va ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daca unul din parteneri nu vrea sa divorteze cum va decurage divortul?

Sotia a plecat de acasa cu copilul la mama ei sub pretext ca vrea sa fie ajutata ,mai nou zice c anu s emai intoarce si vrea sa divorteze ... ce s eintampla daca sotulzice nu? Cum va fi un astfel de divort?
Cel mai recent răspuns: suraj39arun , utilizator 07:25, 7 Octombrie 2010
dragoste cu de-a sila se numeste... daca unul dintre soti doreste sa divorteze nu are nevoie de acordul sau acceptul celuilalt sot. formuleaza cererea si o depune la judecatorie. actiune de divort isi urmeaza cursul stabilit de regulile impuse de codul de procedura civila: intimpinare, probe, martori, expertize, etc. totul sfirsindu-se cu pronuntarea unei sentinte judecatoresti
Putin mai de durata, cu tam-tam, insa nimeni nu ii poate obliga sa stea impreuna. Partea interesata va depune cerere de divort din culpa exclusiva a celuilalt sot si va trebui sa o sustina cu probe : inscrisuri, martori - care pot fi si rude.
va fi un proces de divort care va dura mai mult ca timp....vor fi mai multi nervi consumati insa instanta tot va pronunta hotararea de desfacere a casatoriei.
Daca d-na nu te ma doreste langa ea eu zic sa fii de acord cu divortul nu vad la ce ti-ar folosi o prelungire a unei agonii..Casniciile nu mai sunt pana la moarte sunt cat se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ... ajutor intr-un caz de divort relax_ro relax_ro Buna seara, Din pacate un eveniment super fericit s-a transformat intr-un cosmar. In august am avut nunta si am crezut ca totul o sa fie roz dar nu a fost ... (vezi toată discuția)
Divort dana_sorina dana_sorina Buna seara!Am si eu o intrebare:IN CAZ CA UNUL DINTRE PARTENERI DORESTE SA DIVORTEZE,IAR CELALALT NU,CE ESTE DE FACUT?POATE FI SI OBLIGAT?MULTUMESC (vezi toată discuția)
Dacă depun cerere de divorț la tribunal,este posibil ca acesta ... Jokera Jokera Dacă depun cerere de divorț la tribunal,este posibil ca acesta sa nu se finalizeze dacă soțul nu dorește sa divorțeze? (vezi toată discuția)