avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare intre bunica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare intre bunica

cu un an in urma am incheiat cu bunica mea un contract de vanzare cumparare prin care imi ceda mie toate bunurile ei. Ea a avut 2 fii care au murit inainte de incheierea acestui contract. Intrebarea mea e:poate fi acest contract atacat de ceilanti nepoti ai ei (verisorii mei)

PS: contractul nu are clauza de intretinere
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 20:48, 6 Octombrie 2010
(dupa decesul bunicii) nepoteii nu sunt rezervatari, dar au drept de mostenire prin parintii lor, care au murit. deci au posibilitatea sa va atace dar cu sanse mai mici ca nu sunt rezervatari.
sansele lor de castig, cresc daca se constata ca actul dvs nu este ok: ori lipsa pretului - pret neplatit sau pret nereal...
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
Ceilalti nepoti pot solicita constatarea nulitatii absolute a contractului daca dovedesc ca pretul contractului este neserios, este derizoriu in raport cu valoarea bunurilor. Nulitatea absoluta se poate solicita oricand, indiferent de cat timp a trecut de la incheierea contractului.
Buna seara! Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare - pret derizoriu Lucienne86 Lucienne86 Mama mea a vandut la varsta de 88 ani terenul agrigol din posesia familiei la un pret derizoriu. Intrebarea mea este: Se poate solicita cumparatorului ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare casa belcris141 belcris141 Care este suma minima pe care o poti declara la notar cand se face act de vanzare-cumparare pt. o casa.In cazul de fata, tranzactia se face intre mama si ... (vezi toată discuția)
Prescriptie drept anulare contract rrocambole rrocambole Conform noilor coduri, dupa cat timp de la data vanzarii se prescrie dreptul de a cere anularea unui contract de vanzare a unui imobil? (vezi toată discuția)