avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Procurarea actelor necesare intocmirii dosarului de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Procurarea actelor necesare intocmirii dosarului de pensie

BUNA ZIUA
Am si eu o nelamurire:nu mai sunt angajat nicaieri dupa incetarea somajului,de unde
si de la cine procur: CARNETUL DE ASIGURARI SOCIALE, DOVADA CERTIFICARII STAGIULUI DE COTIZARE si ADEVERINTA CU DATA INCETARII
DE ASIGURAT ?
Va multumesc .
1. Carnetul de asigurari sociale nu exista, inca.
2. Dovada certificarii stagiului de cotizare o are Casa de Pensii in evidenta electronica.
3. Adeverinta cu data incetarii activitatii = decizia de incetare a contractului individual de munca = decizia AJOFM de incetare a indemnizatiei de somaj.
4. Dca pe carnetul de munca este inregistrarea de la AJOFM ca ati incetat perioada de somaj nu mai aveti nevoie, la dosarul depensie, de niciunul din actele de mai sus.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea varstei standard de pensionare pentru femeile care au nascut mai multi copii? marianacarmen marianacarmen buna ziua Sunt nascuta in 1953 luna aprilie.In luna septembrie 2012 implinesc virsta de pensionare avand stagiul de cotizare de 38 ani. In noua lege mai este ... (vezi toată discuția)
Pensionare nicoleta-luiza nicoleta-luiza Am 2 angajate: una este nascuta in 1955, cealalta in 1951. Vor sa stie cand pot iesi la pensie si ce acte le trebuie pentru a-si face dosarul de pensionare. ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie floelerad floelerad Doresc informatii privind intocmirea unui dosar de pensie. Acte necesare, temei legal si termen de depunere. (vezi toată discuția)