avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... corelare indemnizatie de somaj si handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

corelare indemnizatie de somaj si handicap

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca poate beneficia de indemnizatie de somaj o persoana careia i se va desfiinta postul de la o societate comerciala (are 12 lucrate la acest loc de munca si un total de 28 ani vechime), dar care a fost incadrata anul acesta in gradul de handicap "Deficienta functionala accentuata" si beneficiaza de indemnizatie de handicap (in cuantum total de 234 lei )?
Se pot cumula aceste 2 indemnizatii: de somaj si handicap, in cazul in care indemnizatia de handicap este mai mica decat valoarea indicatorului social de referinta?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:43, 6 Octombrie 2010
Da,beneficiaza de ambele indemnizatii,avand surse de finantare distincte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile unei persoane incadrate in grad de handicap? monik780401 monik780401 Buna ziua! As vrea sa stiu care sunt drepturile unei persoane cu Oligofrenie gr.II, in afara drepturilor banesti pentru persoane cu handicap (234 RON) de care ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap accentuat, cod handicap 1 nanolica nanolica Buna ziua. Tatal meu este incadrat in grad de handicap accentuat , cod handicap 1, cod boala S98, deficienta functionala accentuata. Va rog sa-mi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Lncadrare in munca persoana cu handicap daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi precizati daca o persoana care poseda certificat de incadrare in grad de handicap cu deficienta functionala accentuata si cod handicap 2, ... (vezi toată discuția)