avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare deces-completare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare deces-completare

Data post: Marti, 5 Octombrie 2010, 19:58
Subiect: asigurare deces

Tata a luat in 2008 un credit de la banca. La un moment dat nu a mai putut achita ratele , iar in ianuarie 2010 , banca a predat contractul unei firme de recuperari cu care ulterior tata a luat legatura si a incheiat un angajament de plata. La credit a avut si asigurare. Pe 15 august 2010 a decedat. Am mers la banca , am intocmit dosarul pentru despagubire , iar pe 4 octombrie cei de la banca ne-au sunat si ne-au comunicat ca asiguratorii nu ne vor despagubi deoarece spun ei ca la data intocmirii dosarului de despagubire , tata nu mai avea nici un contract cu banca acesta fiind predat firmei de recuperare. Intrebarea mea este: cand s-a predat datoria de ce nu s-a predat si asigurarea ? Ce demersuri trebuie sa fac in continuare? Eu inca mai platesc rate firmei de recuperare. Ce se intampla daca cei de la asigurari nu ne despagubesc si nu voi mai putea achita ratele?
Referitor la problema expusa mai sus revin cu o completare , si anume; firma de asigurari refuza sa despagubeasca creditul motivand ca inchiderea contului de credit la banca , a avut loc in ianuarie 2010, mai precis in momentul cesiunii catre firma de recuperare.Citind din nou asigurare , am constatat ca la conditiile de asigurare , si anume la capitolul "cand incepe si cand se termina protectia?" se mentioneaza ca, protectia inceteaza printre altele si la "incetarea contractului de credit indiferent de cauza". Acesta sa fie motivul respingerii cererii de despagubire? Ce ar trebui sa fac in aceste conditii pentru a nu mai plati ratele?
Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:55, 6 Octombrie 2010
Ati gasit motivatia corecta.Asigurarea incepe odata cu acordatea creditului si inceteaza odata cu incetarea contractului de credit.(achitare in avans,achitare la termen, debit vandut recuperator)
Din pacate, mostenitorii primesc si datoriile rudelor decedate, ca urmare trebuie sa achitati datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare deces sobo sobo Tata a luat in 2008 un credit de la banca. La un moment dat nu a mai putut achita ratele , iar in ianuarie 2010 , banca a predat contractul unei firme de ... (vezi toată discuția)
Titular credit decedat yo_ionela yo_ionela Buna ziua, Va scriu in speranta ca voi primi un raspuns concret cu ceea ce am de facut in urmatoarea situatie: In 2010 tatal meu si-a facut un card de ... (vezi toată discuția)
Plata ratei la banca dupa decesul titularului alexandraz23 alexandraz23 Tatal meu a decedat acum aprox. 2 luni, el avand un credit de consum la banca contractat pe 5.06.2007, si achitat pana in luna octombrie 2011. La momentul ... (vezi toată discuția)